Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

25-09-2014 19:18

“De kamer moet natuurlijk schoon en netjes door mij worden verhuurd. Maar nu moet ik zeker elke keer aan een dildo gaan ruiken of die wel of niet gebruikt is? Dat doe ik voor geen prijs”

Raamexploitant Jan Broers laat in De Telegraaf zijn ongenoegen blijken over de nieuwe hygiëneregels van de gemeente Amsterdam.

 

“Feyenoord moet zich zorgen maken om niet te degraderen. Niemand is in staat om een goal te maken.”

Terwijl de Rotterdamse trots na het verkopen van al haar belangrijke spelers desondanks het kampioenschap als doel heeft, beschikt voetbalanalist en voormalig speler Rob Jacobs meer realiteitszin. Feyenoord scoorde in de afgelopen vijf wedstrijden slechts een keer, staat bijna onderaan en is uitgeschakeld voor de beker.

 

“Het is onbegrijpelijk dat moslims er niet alles aan doen om zich af te zetten van degenen die uit naam van hun geloof afschuwelijke misdaden plegen. Dat ze er niet alles aan doen om de beeldvorming rondom hun groep en daarmee hun positie in de maatschappij te verbeteren nu deze helaas opnieuw onder druk staat.”

Arjan Erkel in NRC Handelsblad.

 

Hoewel Annabel Nanninga het volledig met student Tico Onderwater eens lijkt te zijn, neemt hij toch maar afstand van haar stuk. Niet policor genoeg.

 

“Nederland heeft zichzelf wel in een spagaat gezet. Het vindt weliswaar dat militair ingrijpen in Syrië een mandaat van de Veiligheidsraad vereist, het toont tegelijkertijd wel „begrip” voor de krijgshandelingen in Syrië die de Verenigde Staten en andere, met name Arabische landen verrichten. Het oer-Nederlandse ‘gedogen’ is als politieke houding nu dus ook de grens overgestoken. Het luistert nauw: ‘begrip’ tonen is wat anders dan ‘politieke steun’, die indertijd zo omstreden is geworden nadat Nederland die had gegeven aan de Amerikaanse interventie in Irak (in 2003). Vermoedelijk zal de logica van dit onderscheid in de Haagse binnenwereld op meer begrip kunnen rekenen dan elders.”

Het immer anonieme Commentaar van NRC Handelsblad over de inzet van Nederlandse F-16’s boven Irak maar niet boven Syrië.

 

Oud-GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap is back op Twitter!

 

“Terreur is gebaseerd op angst, zodra de overheid zich laat regeren door deze angst of de suggestie wekt hier ook maar een seconde van wakker te liggen, legitimeert zij hiermee een dreiging (die mogelijk niet eens reëel is), en blaast deze op tot idiote proporties. De reactie van onze overheid laat zien dat de aanslag al is gepleegd, en er kwam geen vliegtuig, geen bom en geen AK-47 aan te pas.”

TPO’s Defensie-specialist Dieuwertje Kuijpers vindt het slechte zaak dat het Ministerie van Defensie een ‘uniformverbod’ voor haar personeel heeft ingesteld.

 

Heineken haakt slim in op het probleem van de nieuwe iPhone6.

 

“Als jullie graag foto’s van corporale avonden in jullie blaadje willen, help ik jullie graag aan foto’s waar leeden wat anoniemer op staan”

Corpsmeisje Kim wil graag haar ‘erotische’ foto uit Quote verwijderd zien. Maar ze is dus bereid tot een tegenprestatie.