Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

22-09-2014 19:17

“Sinterklaas weet niets van een discussie: ‘O, is dat zo, niks van gehoord, Zwarte Pieten zíjn toch ook zwart?’
Een kleine Piet weet er wel iets van: ‘Ja ze vinden dat wij weg moeten.’
Een muziekpiet mengt zich in het gesprek; ‘Nou ja, weg moeten… ja, we moeten eigenlijk in november pas komen, dat klopt. Maar voor de rest: wij komen en wij gaan, meer doen we niet. Piet is Piet!’ “

In Voorne-Putten wordt de Sinterklaasfilm ‘Sinterklaas en de Gemene Barones’ opgenomen. RTV Rijnmond was er bij en wist de échte Sinterklaas voor een interview te strikken.

 

“Een pro-Palestijnse organisatie die – zoals vorige week – een optreden van een 89-jarige zangeres verstoort tijdens een Israëlisch cultureel festival, stelt haar en alle aanwezigen medeverantwoordelijk voor het leed in de Gazastrook. Dat doet ook degene die vindt dat alle Nederlandse moslims publiekelijk afstand moeten nemen van de barbaarse moorden door IS. Niemand wil in een hokje geplaatst worden, behalve extremisten – en zij willen het juist graag. Niemand wil over één kam geschoren worden met extreme anderen. Moslims niet met Jihadstrijders, sinterklaasvierders niet met racisten en liefhebbers van Israëlische cultuur niet met Israëlische bevelhebbers.”

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan tijdens de Abel Herzberglezing.

 

Geert Wilders heeft ook naar de speech van Van der Laan geluisterd.

 

Arnoud van Doorn en een compagnon poseren voor de camera van Jan Roos.

Dave Roelvink was wel even toe aan een ontspannen vakantie.

 

“In 1969, ten tijde van het centrum-rechtse kabinet-De Jong, kwamen wervingsovereenkomsten tot stand met Marokko en Tunesië. Juist door partijen ter linkerzijde werd toen gewezen op het gevaar van verdringing op de arbeidsmarkt. (-)
Kabinetten van verschillende politieke signatuur maakten keuzes in het vreemdelingen- en integratiebeleid. De hoofdlijnen daarvan hadden lange tijd brede parlementaire steun, zeker ook van de toenmalige regeringsfracties CDA en VVD. Dat er fouten zijn gemaakt, kunnen we achteraf constateren. Dat ook de PvdA daarvoor verantwoordelijk was, is waar. Die verantwoordelijkheid geldt echter evenzeer andere partijen. Inclusief de partij waarvan Wilders in 1989 lid werd: de VVD.”

De PvdA heeft de migrantenstroom opgang gebracht, betoogde PVV-leider Geert Wilders tijdens de Algemene Beschouwingen. Dat klopt niet schrijft Bert van den Braak van het Haagse Montesquieu Instituut in Trouw.

 

Ik heb in het dossier de ideologie die u aanhangt gelezen en dat is een ideologie die leidt tot strafbare feiten die wij allen verafschuwen.”

Vanwege bovenstaande uitspraak is de rechter die de zaak tegen jihadronselaar Abu Moussa, oftewel Azzedine Choukoud leidt, vervangen.