Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

19-09-2014 17:38

“Opnieuw zien we de tegenstellingen tussen subsidie-elite en het Nederlandse volk. Op Facebook steunen miljoenen Nederlanders onze traditionele Zwarte Piet. Cultuurhater Gario komt tot een schamele 38 bezoekers voor zijn fratsen. De vraag is wie meer steun geniet.”

Zwarte-Pietwoordvoerder Martin Bosma (PVV) in een persbericht. De Partij voor de Vrijheid wil weten hoeveel de Nederlandse belastingbetaler heeft moeten bijdragen aan het ‘vliegtuigjevouwen en touwtjespringen van Quinsy Gario’. De kunstenaar wist slechts 38 mensen te trekken voor zijn show in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De PVV vindt het vreemd dat Gario ‘wel de Nederlandse subsidiepepernoten in ontvangst neemt, maar Zwarte Piet onaanvaardbaar vindt’.

 

“De beste software en het meest ervaren abonnementenbeheerteam zijn niet altijd een garantie dat alles vlekkeloos verloopt in de startfase. Er is hard aan gewerkt om alle plooien glad te strijken. We hebben verder Frits Bolkestein gevraagd niet meer op het toetsenbord te leunen, vanaf nu moet het probleem dus opgelost zijn. Ik dank je voor het getoonde geduld – en vooral voor je steun voor dit mooie, broodnodige initiatief!”

Excuusmail van Joshua Livestro van www.jalta.nl. Abonnees van het nieuwe initiatief kregen geen bevestigingsmail waardoor het twee dagen onduidelijk was of ze nu wel of niet lid waren geworden. Frits Bolkestein bleek dus mede de oorzaak van het euvel te zijn.

 

“Maar wil de coalitie van VVD en PvdA het onprettige beeld doorbreken dat de fut eruit is en dat het kabinet alleen maar op de winkel wil gaan passen, dan moet er wel wat gebeuren. De coalitie moet zich opmaken voor het inzetten van een tussenspurt. (-) Herziening van het belastingstelsel is broodnodig. De voorstellen liggen er. Maar de coalitie van VVD en PvdA is nog niet in staat gebleken de voorstellen in wetsontwerpen te vertalen. De Partij van de Arbeid, lamgeslagen door de slechte peilingen, wil juist belastingverhogingen op inkomens en vermogens.”

Ons belastingstelsel is een ‘hindermacht’. Het is veel te ingewikkeld. Herzie het. Dat is goed voor iedereen, meent Hans Wiegel in NRC Handelsblad. Maar hij voorziet problemen tussen VVD en PvdA.

 

“Of het leuk is, weet ik nog niet zo goed, maar ik heb laatst een aflevering gemaakt over de documentaire Paradijsvogels over jihadjongeren die naar Syrië gaan. Dat doen we dan een beetje in samenwerking met de journalistieke redactie van de VARA. Dat vind ik op zich een goede combinatie.”

BNN-presentatrice Sophie Hilbrand stroomt niet over van enthousiasme, wanneer haar naar de fusie met de VARA wordt gevraagd.

 

“Ik ben over het algemeen aan het draaien, dus ik zit niet echt in de bedrijfscultuur. Die zal af en toe wel een beetje botsen, maar daar ben ik nog niet getuige van geweest.”

De vraag of beide kampen niet geregeld botsen, wimpelt diezelfde Hilbrand vakkundig af.

 

“Degene die scoort kan een jaar in zijn blote kont door Breda”

NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar blikt vooruit op de derby tegen Willem II