Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

16-09-2014 19:17

“Het afgelopen jaar was uitermate effectief. Het regeerakkoord is goeddeels door het parlement. Met name de gestage verhoging van de AOW-leeftijd en de versobering van de collectief betaalde zorg, hebben de dreiging van een buitensporig overheidstekort op lange termijn afgewend.”

De politieke redactie van de Volkskrant over Mark Rutte, zij beoordeelden alle kabinetsleden, hetgeen uitmondde in wat iets wat goeddeels een juichstuk over het kabinet blijkt te zijn. “Wat fijn wat we door jullie geregeerd mogen worden”, zo schrijft de redactie waarschijnlijk ook ergens in reactie op een Veel te lang Artikel.

 

“Wat is Amsterdam een hel. Sorry, ik verslikte me, effe opnieuw. Wat is Amsterdam een hele lastige stad om een parkeerplekkie te vinden.”

Rotterdammer Raemon Sluiter op Twitter.

 

“Alex is nu eindverantwoordelijk en doet bijvoorbeeld ook alle perscontacten. Ik denk dat er in grote lijnen niet zoveel zal veranderen. Alex deed al veel bij de A-selectie. Daarom zal de schok niet zo groot zijn.”

Marco van Basten, won onder andere drie keer de Europa Cup 1, twee keer de wereldbeker, werd vier keer Italiaans kampioen, drie keer Nederlands kampioen, een keer Europees kampioen voor landenteams, drie keer Europees voetballer van het jaar, topscorer van Europa, wereldvoetballer van het jaar, etc., etc., doet bij AZ wegens stressklachten een stapje terug en blijft zeer bescheiden. Hij gaat werken onder Alex Pastoor, die ooit middelmatig voetbalde bij Volendam, slechts tien keer scoorde en nooit wat won.

 

“Maar ook wie zich gediscrimineerd voelt, moet serieus nadenken. Zwarte Piet is een uiting, zo je wilt uitwas, van de Nederlandse cultuur. Het paneel op de Gouden Koets echoot de Nederlandse geschiedenis. Cultuur is per definitie veranderlijk, zij voegt zich gedurig naar hoe een natie denkt en voelt en is onderhevig aan protest. Maar al valt de geschiedenis te betreuren, je kunt er geen aanstoot aan nemen. Wat gebeurd is, is gebeurd. Daar moeten zowel de nazaten van de slachtoffers als van de daders mee in het reine komen. Het ontkennen, of zelfs wegpoetsen door een museumstuk als de Gouden Koets binnen te houden is destructief, want het verhult.”

Het immer anonieme Commentaar van NRC Handelsblad slaat twee vliegen in één klap: de discussie over het koloniale paneel op de Gouden Koets én het gedoe rondom Zwarte Piet.

 

“Zo peutert D66 bijvoorbeeld een innovatiefonds los, krijgt de SGP extra patrouilleschepen en transporthelikopters en harkt de ChristenUnie nog eens miljoenen binnen voor de jeugdzorg. (-) Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de begroting meer en meer een miljoenenjacht wordt, waarbij iedere partij kleine punten probeert te scoren en het grote geheel uit het oog lijkt te verliezen. Het is duct tape-democratie, waarbij visie ontbreekt en de waan van de dag regeert.”

Jonge Democraten-voorzitter Dirkjan Tijs is niet helemaal tevreden met hoe de coalitie en gedoogpartners – waaronder moederpartij D66 – de Rijksbegroting hebben weten op te stellen (voor u geknipt uit een persbericht verstuurd aan ThePostOnline).

 

“Ik ben flink geschrokken en heb nare dingen gezien. Een meneer die net was uitgestapt, werd daarna aangereden. Hij heeft het volgens mij ook niet gered. Mensen zaten te schreeuwen in de auto. Het wordt wel duidelijk hoe verschrikkelijk kwetsbaar je bent. Wat heb ik een mazzel gehad.”

Bert Rodenburg uit Oost-Souburg zat midden in de kettingbotsing die dinsdagmorgen op de A58 in dichte mist plaatsvond. Zijn leven werd op slag een nachtmerrie.

 

“Die twee vochten om screentime, hè. Ik hoorde dat Johan soms op de gang staat te schreeuwen omdat hij te weinig spreektijd krijgt. Hij is verdomme bijna zeventig, dat je dan kennelijk nog zo veel testosteron hebt dat je daar een punt van maakt”

Henk Spaan over Johan Derksen en René van der Gijp.