Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

15-09-2014 19:22

“Wie verbiedt wat in de Tweede Kamer? D66: weigerambtenaar. GroenLinks: vuurwerk. PVV: Sint zonder Piet. CDA: verheerlijking terrorisme”

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt zit bij een echte-grote-mensen-partij en deelt dat met zijn volgers op Twitter.

 

“De BBC buit nu ons succes uit en daar baal ik van. Niet omdat we er geen geld voor krijgen, maar ik had het zelf nooit zo gedaan.”

De Albert Heijn komt vanaf vandaag met een heuse Heel Holland Bakt-lijn en dat is tegen het zere been van MAX-omroep baas Jan Slagter. Slagter nam het idee over van de BBC, die er nu een slaatje uit slaat.

 

“Er is een ploeg die wint en een ploeg die verliest, of je moet gelijkspelen. Dan is er een ploeg teleurgesteld en een ploeg is blij.”

Erwin van de Looi, trainer van FC Groningen, gooit er een handvol clichés uit na de verloren wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

 

“Nu rijdt er een crimineel – boef vind ik een te aardig woord – naar een ver land om onze Toyota te verkopen en luistert hij op onze iPod naar Vergeetachtige Jan van de Sesamstraat-afspeellijst. Bij een duister garagebedrijf zal hij alle vierhonderd prinsessenstickers van het raam krabben. En de Toyota Picnic zal het allemaal best vinden. Want zo is hij. Ik begrijp heel goed waarom iemand een Toyota Picnic uit 1998 steelt.”

Aaf Brandt Corstius’ auto is gestolen, en daarom plaatst ze een soort advertorial voor Toyota in de Volkskrant. (Blendle-link)

 

“Ik vind het belangrijk dat Nederland meepraat over en bijdraagt aan de aanpak van ISIS, een obscurantistische en nihilistische beweging, die niet alleen een levensgevaarlijke bedreiging vormt voor vredelievende mensen in de Arabische regio, maar ook een rechtstreekse bedreiging is voor onze veiligheid.”

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) op Facebook over ISIS. “Obscurantistische”, welk een heerlijke man.

 

“Het is een zieke idioot van wie de jachtakte en wapenvergunning moeten worden ingetrokken. Hij heeft het anticiperingsvermogen van een poffertje”

Dion Graus (PVV) is niet zo blij met de jager die zondag de even daarvoor door de brandweer uit het water gehaalde wilde zwijnen afschoot. L1

 

“De Algemene Politieke Beschouwingen beginnen nu de dag erna, waardoor die geheel gescheiden zijn van Prinsjesdag. Zou het niet mooi zijn om bij de tweehonderdste Prinsjesdag het feest van de democratie werkelijk te gaan vieren en te besluiten om voortaan de Algemene Politieke Beschouwingen meteen na de Troonrede te laten beginnen?
Na lezing van de Troonrede keert de koning huiswaarts voor de balkonscène. In de tussentijd begeven de leden van de Tweede Kamer zich naar hun plenaire vergaderzaal waar de Algemene Politieke Beschouwingen meteen beginnen nadat de koning op Noordeinde is teruggekeerd. Zo wordt meteen duidelijk dat de dag om de volksvertegenwoordiging draait en kunnen de fractievoorzitters hun eerste reacties geven in het debat in de Kamer zelf. Rest de vraag of het debat met of zonder hoedje wordt gevoerd.”

Prinsjesdag bestaat straks 200 jaar en heet het ‘feest van de democratie’. Maar waar blijft dan het parlement, vraagt Hoogleraar Vaderlandse Geschiedenis aan de Universiteit Leiden Henk te Velde zich in NRC Handelsblad af.