Opinie

J’accuse! Youtube, Vimeo, Facebook, politiek-correcte media

14-09-2014 19:10

Zojuist ben ik voor 30(!) dagen van Facebook geband omdat ik het filmpje waarin is te zien hoe David Haines wordt onthoofd op Facebook had geplaatst. Kennelijk is het plaatsen van filmpjes die de gruwelijke werkelijkheid laten zien net zo kwetsend voor Facebookers als blote tepels, tieten en naakte bejaarden (want voor het plaatsen van foto’s daarvan krijg je ook een ban). Fine by me. Ik kan gerust 30 dagen zonder Facebook, dus 30 dagen zonder geautomatiseerde reclame, kattenfoto’s en imbecielen die met hun pasgeboren kind op de foto gaan. 

Het probleem is alleen dat ik het filmpje waarin David Haines wordt onthoofd wel op Facebook moést plaatsen. Want op Youtube mag het ook al niet. En ook op Vimeo is de realiteit inmiddels verboden, al duurde het bij Vimeo zeker 24 uur voordat ze er überhaupt achter kwamen dat er een “richtlijnen schendende” video online stond.

Daarom!

Er restte mij dus niets anders dan gebruik te maken van de Facebook-server om het fimpje up te loaden, ook al wist ik dat dit in strijd -kon- zijn met de richtlijnen. En ook al wist ik, vooral dat, dat een massa aan politiek-correcte laffe kleinburgers en online activistische moraalridders als eerste het volgende zou gaan commenten: “Waarom plaatsen jullie dat filmpje? #ongepast #walgelijk”.

Waarom?

Omdat het de werkelijkheid is.

Omdat er, nog geeneens zo heel gek ver hier vandaan, de meest verschrikkelijke, mensenrechtenschendende, misdadige, barbaarse praktijken plaatsvinden, uit naam van een religie.

Omdat er in 2014 opnieuw genocide wordt gepleegd, door dezelfde mensen die als gemaskerde beul hun gijzelaars onthoofden.

Omdat de vorige malen dat genocide werd gepleegd de wereld druk bezig was met wegkijken zodat achteraf kon worden gezegd “dat we het niet hebben gezien” en “niet hebben geweten”.

Daarom plaats ik dat filmpje. Daarom vind ik dat iedereen die gruwel tot zich moet nemen. Daarom!

Omdat het een realiteit is die straks wellicht voor onze achterdeur staat. Omdat het plaatsvindt in 2014, op spuugafstand van de Europese grenzen, u weet wel, Europa, dat een Nobelprijs-kreeg voor ’60 jaar vrede’.

Omdat u anders in slaap sukkelt, de dogmatische sluimering van een zombie, en na het ontwaken oprecht gelooft in een dwaze naïeve wereld waarin alles vredig is en zaken  ‘goed zijn georganiseerd’, een dwaze illusie die u zelf hebt gecreërd.

Daarom!

Omdat deze extreem misdadige, bloederige, barbaarse, onmenselijke praktijken voortkomen uit een religieus-politieke ideologie. Zoals alle onmenselijke praktijken steeds maar weer voortkomen uit een politieke ideologie en je maar één ding kunt doen om vrede en veiligheid te waarborgen en dat is waakzaam blijven en kritisch zijn. Tegen alles en iedereen, maar tegen religies en politieke ideologieën toch het meest.

Daarom dus!

Maar kennelijk moet het mij, en godzijdank vele anderen met mij, onmogelijk worden gemaakt deze realiteit te vertonen. Kennelijk vinden Youtube, Vimeo, Facebook maar ook vrijwel alle anderen media in Nederland (hoi ombudsvrouw!) dat zij kunnen bepalen wat de burger wel en niet dient te weten.

Vreemd. Je zou toch denken dat de meeste mensen oud en wijs genoeg zijn om helemaal zelf te bepalen wat ze wel en niet willen zien. Het is niet bepaald zo dat ze worden gedwongen op ‘play’ te klikken, is het wel?

Paaldansen met halfnaakte BN’ers

En is het niet op z’n minst ironisch om in een tijdperk waarin de gemiddelde burger dagelijks via de televisie overspoeld wordt met de meest smakeloze, wanstaltigste en abjecte programma’s nog te vinden dat u als medium kan en mag bepalen wat goed is voor die burger? Halfnaakte BN’ers die gaan paaldansen, huilende autistische boeren, Vara-leugens over de multiculturele samenleving en Patty Brard die van een hoge duikplank springt is kennelijk allemaal prima, maar het verbijsterende nieuws van aanhoudende genocide en voormiddeleeuws geweld net over de grens met Turkije laten zien is ineens een probleem?

9/11

Zijn de beelden van 11 september 2001 dan niet ook een probleem? Ik heb er nu, 13 jaar later, nog alijd last van. Nog regelmatig zie ik de falling man in mijn dromen. Nog regelmatig vraag ik me in afgrijzen af hoe het moet zijn als je de keuze moet maken tussen je dood tegemoet springen of de vuurdood sterven. Maar ik had het niet willen missen. Niet uit leedvermaak of sensatiezucht, maar uit oprechte nieuwsgierigheid, om te kunnen beseffen waartoe mensen in staat zijn, wat we kunnen aanrichten en elkaar kunnen aandoen.

9/11 is een van de best gedocumenteerde megarampen ooit. Er is geen enkele hoek waar niet een camera stond en er is geen enkel beeld dat niet is uitgezonden. Zijn die beelden dan niet “het in de kaart spelen van de terroristen” zoals sommige drogredenaars als argument aanvoeren om het censureren van de onthoofdingsvideo’s van IS te verdedigen? Zijn Al Qaida en Bin Laden niet juist dankzij de beelden van 9/11 voorgoed gevestigd als dé terroristische organisatie?

‘Dat nooit meer’

En de beelden van de holocaust? Hadden we die eigenlijk wel mogen zien? Zijn die soms niet schokkend en kwetsend? Moest toen geen “rekening worden gehouden met de nabestaanden” soms? Ik weet wel zeker dat de beelden van stapels lijken, ovens en barakken vol wandelende skeletten nog steeds mensen traumatiseert. Niet ten onrechte. Want, “dat nooit meer”. Dat besef kun je niet voldoende tot je laten doordringen.

Maar hoe moeten we eigenlijk bepalen dat we iets “nooit meer willen” als we niet weten wát dat iets is? Als we niet eens weten wát er plaatsvindt omdat de werkelijheid van ons wordt weggehouden? Hoe kan de geschiedenis over gruwelen en misdaden oordelen als het bewijs van die gruwelen en misdaden is verdoezeld, gecensureerd en geweigerd? Als er ooit IS-strijders worden gepakt, is een tweede Neurenberg-tribunaal dan niet volstrekt onmogelijk zolang de bewijsbeelden keurig netjes zijn weggemoffeld, om de gekwetste burger toch vooral maar niet al te veel te shockeren?

J’accuse!

Beste Facebook, beste Vimeo, beste Youtube, beste alle overige media, en vooral, beste burger die het allemaal prima vindt dat filmpjes worden verwijderd en bewijsmateriaal wordt verdoezeld, u bewijst met uw halfzachte politiek-correcte beleid, dat jammeraars en dromers die slechts een wereld wensen te zien waarin geen bloed vloeit en religies uitlsuitend vrede en tolerantie brengen ontziet, de waarheid geen dienst. Integendeel.

U bent de slippendrager van het kwaad dat als ‘wir haben es nicht gewußt‘ zo berucht is geworden. U bent ziende blind en horende doof en dwingt iedereen die wél wil weten, wél wil zien en horen, die wél kennis wenst te nemen van de verschrikkingen die keer op keer plaatsvinden onder stilzwijgend goedkeuren van de grote ‘democratische’ mogendheden ook de ogen te sluiten en de andere kant op te kijken. Dat is kwaadaardig, onwenselijk, onrechvaardig en vooral levensgevaarlijk.

Maar wellicht dat de geschiedenis ook daar over zal oordelen. Mits er dan wel voldoende beelden als bewijs voorhanden zijn natuurlijk.