Politiek

Video: IS onthoofdt Britse gijzelaar David Haines

13-09-2014 23:47

Met updates – De Britse gijzelaar David Haines is onthoofd door Islamitische Staat. De extremisten hebben zaterdag een video gepubliceerd, meldt terrorismemonitor SITE. IS dreigt een andere Brit, Alan Henning, als volgende te executeren. Haines is een oud-militair die beveiligingswerk deed voor hulporganisaties. In maart 2013 kwam hij in Syrië in handen van IS. Video hieronder (streaming server).

[jwplayer config=”TPO Maat Video” mediaid=”297735″]

Of het goed of slecht is YouTube, Vimeo en Facebook deze video verwijderen is een discussie op zichzelf. Internet-fenomeen Brown Moses dat eerder chemische wapens in Syrië opspoorde en de plek van de moord op de Amerikaanse journalist James Foley, heeft echter een transcript. IS spreekt direct de Britse premier David Cameron aan, alvorens over te gaan tot deze barbarij.

Moses trekt een trieste conclusie. Voor zover trieste conclusies nog te trekken zijn in het drama dat IS heet.

Update 01.27 – De moord op de Britse oud-militair David Haines door Islamitische Staat is ‘puur kwaad’. Dat liet premier David Cameron zaterdag weten via Twitter. “Wij zullen alles doen wat wij kunnen om de moordenaars te achterhalen en voor het gerecht te slepen, hoe lang dat ook kan duren”, voegde hij daaraan toe.

Lees ook

Video: IS onthoofdt Amerikaanse journalist Steven Sotloff

IS onthoofdt Amerikaanse journalist James Foley