Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

11-09-2014 19:28

“De animo is groter dan we hadden ingeschat”

Dat zegt hoofd assortiment van de Primera in Rotterdam, Joost Bakker, nu er een kaartjestekort is voor de Europa Leaguewedstrijden van Feyenoord.

 

“Sommige mensen zullen het gezeur vinden. Maar ik word regelmatig gemaild door actiegroepen en particulieren die er schoon genoeg van hebben. Ik zeg niet dat we festivals moeten verbieden, maar wel dat we het aantal moeten terugdringen of in elk geval een halt toeroepen.”

WAT ZEG JE? IK STA IN HET PARK. NEE, BIJ HET BIER. WAT? NEE, BIER. OHNEE, JA, NEE MET ANNEKE. BIJ HET BIER JA.
Niet ieders favoriete conversatie. Als het aan Johnas van Lammeren ligt horen we voortaan weer gewoon die poëzie van de natuur in de stadsparken.

 

“Wat hoogtepunten uit het recente track record van Nederland in oorlog:
Niet de overtuiging om mee te doen aan de Irak-oorlog, evenmin het zelfvertrouwen om zich daartegen te verzetten, maar politieke steun, omlijst met leugentjes over het mandaat.
Het afbreken van een nuttige missie in Afghanistan, uit politiek belang.
Het optuigen van een nutteloze missie in Afghanistan, uit politiek belang.
F16’s naar Libië sturen die niet mogen schieten.
Er waren gisteravond Kamerleden die elkaar niettemin letterlijk vroegen: ‘Hoe gaat u de verkrachtingen door ISIS tegenhouden?’ Horen zij zelf niet hoe ze klinken? Oorlog voor het ego. Wat gek hè, dat Nederland niet als eerste een stoel aangeboden kreeg in het hotelzaaltje waar deze coalitie nu kennelijk werd gevormd.”

BNR-columnist Kustaw Bessems blikt terug op het ISIS-debat van woensdagavond.

 

“Sinds twee jaar zwerft een groep van ruim honderd uitgeprocedeerde asielzoekers door Amsterdam. Voor verreweg het grootste deel van deze groep is er geen mogelijkheid tot verblijf in Nederland, zij hebben de hele asielprocedure doorlopen en moeten terug. In de hoofdstad wordt nu al enige tijd geroepen om zogenaamde ‘bed, bad en brood’-voorzieningen voor uitgeprocedeerden. Bij monde van de Amsterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Groot Wassink tijdens een raadscommissie: „Het wordt tijd dat Amsterdam haar verantwoordelijkheid neemt en deze mensen opvangt.” Op de vraag wie Amsterdam precies moet opvangen, antwoordde de hij: „Iedereen, uitgeprocedeerd of niet, wij trekken geen grenzen.” De spreker kon op veel bijval en applaus rekenen van de aanwezige toeschouwers, bestaande uit tientallen asielzoekers en activisten. In het politieke spel is makkelijk scoren natuurlijk erg verleidelijk. Het wordt echter pijnlijk op het moment dat tientallen mensen in de zaal, en wie weet hoeveel meer in de stad, verwachtingsvol hun lot en leven aan deze lege woorden hangen. Voor iedereen opvang, zonder enkele criteria, afbakening of einddatum is door niemand waar te maken, ook niet door partijen als GroenLinks. Daarnaast is het ook niet wenselijk aangezien het de fundamentele uitgangspunten van het internationale asielbeleid schendt: rechtvaardigheid, rechtmatigheid en humaniteit.”

GroenLinks ondergraaft het asielbeleid door honderd uitgeprocedeerden in Amsterdam valse hoop te bieden, meent VVD-raadslid Dilan Yesilgoz in NRC Handelsblad (Blendle-link).

 

“Dat klinkt misschien wat Jomanda-achtig, maar het schijnt dat water dat behandeld wordt met mooie woorden en positieve gedachtes, prachtige zeshoekige kristallen vormt. Zo heb je ook watermoleculen die chaotisch en lelijk zijn, bijvoorbeeld bij normaal kraanwater.”

Yolanthe, die van Wesley Sneijder, praat tegen haar glaasjes water. Dat helpt enzo. Echt! Ja. Koekoek.

 

“Er zat gewoon veel voor mij in. Ik werd er heel erg goed voor betaald, ik mocht ervoor naar Brazilië gaan en ik kon bovendien de taal leren. Dat woog voor mij zwaarder dan het programma”

Humberto Tan staat nog altijd achter zijn keuze om in de Rabobankcommercial te spelen, ook al kostte hem dat zij radioprogramma bij BNR.

 

“Francisco van Jole is nu toch wel echt de inspector Clouseau van het internet.”

Ook vandaag weer faalde de “verschillige” VARA-laster-haat-smaad- en schandpaal-ledenwebsite keihard. Net als gisteren. En de dag daarvoor. En de dag daarvoor, etc. ad infinitum. Een facebookcommenter vat dit ten onder gaan van de online VARA treffend samen.