Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

09-09-2014 19:24

“Gedoe was er ook. Vanuit de oppositie werd een plekje opgeëist in de rij hoogwaardigheidsbekleders, die op het vliegveld hun medeleven betuigden. Eigenlijk zou alleen voorzitter Anouchka van Miltenburg namens de Tweede Kamer aanwezig zijn. Met name D66 vond dit te mager. Dan kon het beeld ontstaan dat parlementariërs vakantie bleven vieren. Een compromisvoorstel om de twee grootste partijen af te vaardigen, stuitte op verzet omdat het de coalitiepartijen VVD en PvdA zou betreffen. Het leidde naderhand in de coalitie tot cynische opmerkingen dat Alexander Pechtold ook zo nodig op tv moest.”

Politiek commentator Paul Jansen van de Telegraaf over de nasleep van de ramp met de MH17.

 

“De Onderzoeksraad voor de Veiligheid noemt het uit de lucht schieten van vlucht MH17 ‘het verlies van structurele integriteit van het vliegtuig’.”

Anoniem commentaar op Facebook vat het onderzoeksrapport over de ramp met MH17 goed samen.

 

“Ik denk dat als jij die man morgen een show geeft op RTL 4, dat het meteen weer een kijkcijfertopper wordt. Dat er echt op zaterdagavond twee, drie miljoen mensen gaan kijken. Hij heeft het gewoon in zich.”

Filemon Wesselink gelooft nog heilig in Peter Jan Rens

 

“Het is precies wat je je als kind voorstelt bij acteren. Meestal moet je dicht bij jezelf blijven, naturel spelen en zie je er hetzelfde uit. Als Rachel draag ik nepnagels, een pruik, lenzen en heb ik een accent. Het is een hele transformatie. Sinds ik Rachel zo vaak in de musical heb gespeeld, ligt ze me na aan het hart.”

Hadewych Minis is een beetje van Rachel Hazes gaan houden (BuzzE)

 

“Ik dacht vroeger: als ik macht heb, wil ik alleen maar lekker eten, drinken en neuken. Totdat ik erachter kwam dat je daar geen macht voor nodig hebt, maar een min of meer vast inkomen. Macht is gedemocratiseerd. Een potje neuken kost tegenwoordig minder dan een lekkere maaltijd.”

Theodor Holman geeft in Parool zijn bespiegelingen op het nut van democratie en de vrede die het sticht.

 

“Ik weet dat er artiesten zijn die daar heel rechtlijnig in zijn, die trouw blijven aan de door hen gekozen kunstvorm en zich niet willen aanpassen. Maar ik denk dat het belangrijk is om andere culturen te respecteren”

Zangeres Lady Gaga zal haar kleding aanpassen tijdens haar tour door het Midden-Oosten