Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

08-09-2014 19:24

“Ze vallen tussen wal en schip. Ze voelen zich achtergesteld; de egalitaire kansenmaatschappij is een illusie. Moslims worden als tweederangsburgers gezien. Is het een wonder dat ze boos worden en rare dingen doen? Dit is de progressieve opvatting, zoals in de woensdagkrant verwoord door Thomas von der Dunk. De eerste helft klopt. Immigranten staan op achterstand en voelen zich gediscrimineerd. Wat niet klopt is dat ze daar zelf part noch deel aan hebben. Juist de overmaat aan begrip – het ligt immers aan óns – leidde tot ruïneuze gevolgen.

De gedachte dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven, is voor veel progressieven onverdraaglijk.

De uitvluchten zijn fantastisch. Ik mag van mijn religie niet in een rood pak werken. Ik mag niet met mannen samenwerken. Ik kan echt geen toiletten schoonmaken (heel vaak). Daar zijn hulpverleners lang in meegegaan. In Amsterdam is dat voorbij, al zijn er nog steeds ambtenaren die halfacht wel erg vroeg vinden als je achtergesteld bent.

We moeten perspectief bieden, dat vindt iedereen. Toch blijft het idee van dwang en eenvoudig werk voor velen een belediging. Maar wat schieten bijstandtrekkers ermee op om dag in dag uit op de bank te zitten, al of niet met een blok hasj? Sommige idealisten voelen zich daar voortreffelijk bij, getuige de demonstratie van woensdag a.s. in Amsterdam, onder de noemer Dwangarbeid Nee. Onder auspiciën van de SP en godbetert de FNV. Het zal je bond maar wezen.”

Martin Sommer in de Volkskrant zegt duidelijke, realistische dingen. Dat zoiets zomaar MAG van Goed Volk!

 

“De problemen die in de jaren ’60 zijn ontstaan in de landbouw, zijn nooit opgelost. En meer dan ooit is het tijd voor een radicale hervorming van Europa’s landbouwpolitiek. Is er, net als na de Tweede Wereldoorlog, ruimte voor een krachtig persoon die dit voor elkaar kan boksen?”

Joris Lohman en Marjolein van Vucht zijn in Trouw op zoek naar een Krachtig Persoon (m/v), die net als na de Tweede Wereldoorlog het een en ander kan hervormen. Krijg daar geen verkeerde ideeën bij: zij doelen dus op een nieuwe sterke minister van Landbouw die de problemen op dat gebied binnen Europa kan oplossen.

 

“Ik ga proberen een daad te stellen, door middel van beslaglegging, om Evert tot orde te roepen”

Peter Jan Rens eist een ton schadevergoeding van roddeljournalist Evert Santegoeds, vanwege het verspreiden van ”leugens”.

 

“De beslissing om mee te doen aan Nieuwe Buren ging niet zonder slag of stoot. Ik had tenslotte nog nooit iets dergelijks gedaan. Na die eerste aarzeling kan ik niets anders zeggen dan dat ik heel blij ben dat ik het heb mogen doen.”

Dinand Woesthoff gaat acteren in een nieuwe serie op RTL.

 

“En boppedat ha se dat hiele grutte netwurk fan frijwilligers, dy’t al jierren meiholpen, finaal de nekke omdraaid. Dat is echt it stomste watst dwaan kinst. Moatst gjin âlde sokken weismite sa lang ast noch gjin nijen hast.”

Het stoppen met het Sutelaksje was natuurlijk stom, dat weet iedereen. Ferdinand de Jong zegt het nog even duidelijk, for all to hear.