Politiek

Henk Krol keert tijdelijk terug in de Tweede Kamer

05-09-2014 16:08

Henk Krol keert tijdelijk terug in de Tweede Kamer.  Dat heeft 50Plus bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Den Haag. De huidige fractievoorzitter Martine Baay  is ziek.

Krol verliet in oktober 2013 de Tweede Kamer na onthullingen over het niet afdragen van pensioenpremies in de tijd dat hij directeur was van De Gay Krant. In 2014 vorderde het ministerie van Onderwijs ongeveer twee ton aan subsidie terug van de Stichting ‘Vrienden van de Gay Krant’ dat was verstrekt om een ‘digitale ontmoetingsplek’ voor homoseksuele jongeren op te zetten. Het geld zou zijn gebruikt voor commerciële bedrijven. De accountant trok zijn eerdere goedkeuring later in.

50Plus: Krol is geen crimineel

Vice-voorzitter van 50PLUS Maurice Koopman zegt over de financiële problemen van Krol:

“We zijn niet naïef en weten wat over Krol wordt geschreven. Maar de facto was het niet meer dan iemand die personeel voorhield: of stapje terug of failliet. Daar is het nodige op aan te merken, maar het maakt Krol nog geen crimineel.”

In de Volkskrant stond vanmorgen een interview met Baay waarin ze stelt ‘geen tussenpaus’ te zijn. Het interview was enkele weken geleden al afgenomen, volgens 50Plus.

Lees ook

Interview Baay – ‘Ik ben absoluut geen tussenpaus’

Henk Krol moet twee ton misbruikt subsidiegeld teruggeven

50Plus-kopman Henk Krol stapt uit Tweede Kamer om pensioenfraude