Opinie

Mensen met een mening: vrijdageditie

29-08-2014 17:58

“Laatst heb ik een blog geschreven over de situatie met IS, maar daar heb ik eerst een aantal mensen naar laten kijken. Uiteindelijk hebben we het toch maar niet gepubliceerd, omdat het echt té kritisch was.”

En zodoende weten we nog altijd niet hoe Gerard ‘Geer’ Joling naar de situatie rondom IS kijkt. (BuzzE).

 

“Nogal veel spiegels, eerlijk gezegd, maar dat is waar televisie sinds Big Brother voornamelijk uit bestaat. Wie de volgende spiegel toe kan voegen, heeft een jolig format in handen. “

Martijn Simons neemt in Volkskrant alvast een schot voor de boeg over het volgende meta-TV-concept. Kijkers die kijkers bekijken, op TV, voor kijkers.

 

“Het vrijwillig korps van Onderbanken zit tot in de haarvaten in de samenleving. Dit is een enorme klap voor het korps.”

Aldus burgemeester Mirjam Clermonts van Onderbanken, nadat bekend werd dat drie vrijwillige brandweermannen worden verdacht van het stichten van meerdere branden.

 

“Als jullie raden of ik wel of niet op dit aanbod inga, mogen jullie volgende week een koekje afhalen. Je hebt mijn adres. @postcodeIoterij”

TPO-redacteur Gyurka Jansen, die zich op vinnige wijze door de goededoelenterreur heenslaat.

 

“Ik snap het gewoon niet. Ik heb het al 10.000 keer gezien. Maar telkens weer: als je je ‘docenten’ ziet ‘crowdsurfen’ dan wil je toch alleen maar dood? Dat had ik al op mijn 11e ofzo.

Die poes-poes-poes-poes-poes-lieve, schattige, bescheten, kritiekloze, intens gemaakt warme, gezellige, anti-realistische verering van alles wat zogenaamd ‘leuk’ en ‘fijn’ is, en dat dan als je ouder dan 20 bent, dat kleine huiselijke geluk in de provincie, dat is toch het laatste wat je wilt?

In welk universum leven die mensen?

Ooit moet de geschiedenis toch oordelen dat het foponderwijs van dit soort hbo’s een misdaad tegen de menselijkheid waren?”

TPO-hoofdredacteur Bert Brussen zag iemand van een School voor Journalistiek (SvJ) intens gelukkig zijn met die opleiding, inclusief ‘crowdsurfende’ ‘docenten’, en stelde, per email, wat interne bedrijfsvragen aan de rest van de TPO-redactie. Met toestemming uitgelekt.

 

“Back in the days neukten docenten de studentes op het toilet, die deden niet aan crowdsurfen. De goeie oude tijd op de Utrechtse Ravellaan was dat waar – als je goed luisterde – je het Marxisme-Leninisme nog door de gangen kon horen fluisteren. Eind jaren 90 viel de School voor de Journalistiek echter ten prooi aan regelzucht, gingen we naar een soort kantoorkolos op de Uithof en nu heb je dus reflectieverslagen of iets dergelijks. Na de Class of 95 is er nooit meer iets goeds uit de SVJ voortgekomen.”

TPO-redacteur Bas Paternotte reageert op de interne bedrijfsmail van Bert Brussen en laat weten slachtoffer te zijn van misdaden tegen de menselijkheid op de SvJ Utrecht.

 

“Het is afgrijselijk. Gewoon een middelbare school voor mensen die te oud zijn geworden voor de middelbare school.

Je docent een mailtje moeten sturen als je ziek bent en dan later die middag een reactie krijgen dat het gek is dat je je ziek hebt gemeld terwijl je wel gewoon actief was op twitter en hoe dat dan kan.”

TPO-redacteur Joost Bakker zit ook in de interne bedrijfsmail. Hij overleefde een SvJ-hel in Zwolle.