Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

28-08-2014 19:25

“Wat bleef hangen was hoe het dan zat met al die andere restaurantjes waar die krant zo graag over schreef. Dat hippe koffietentje op de Van Woustraat bijvoorbeeld… Was het daar echt zo gezellig of had de kleinzoon van Theodor Holman er ooit over de bril gepiest?”

Marcel van Roosmalen weet wel hoe ‘sfeerreportages’ in Het Parool tot stand komen. Hij vraagt zich nu af wat er eigenlijk waar is en wat er gewoon wordt afgedrukt om een rechtszaak in der minne te schikken.

 

“Najaarspresentatie #NPO in de Vorstin. Mooie beelden, bijzonder weinig over online. Gemiste kans.”

TROS-medewerker Jacob de Vries was aanwezig bij de najaarspresentatie van de NPO en concludeerde wat wij allang wisten: het internet snappen ze daar nog niet zo goed.

 

“Binnen de kortste keren kon ik bijna niet meer lopen. Ik was tien meter van de badkamer, maar plaste in bed omdat ik niet meer de kracht had om op te staan. Ik ben naar de dokter gegaan, want de pijn in mijn enkels was ondraaglijk. Ik heb hem zelfs gevraagd mijn benen te amputeren.”

Voormalig Argentijnse topvoetballer Gabriel Batistuta viel na zijn carrière in een zwart gat en ondervond veel fysieke ongemakken.

 

“De meeste BN’ers durven niks te zeggen, zijn allemaal leeg, heb ik het idee. Ze durven niks te zeggen op televisie. Daarom praat ik liever met gewone mensen. Ik denk dat je daar veel meer lol aan beleeft. Ik spreek veel liever een vuilnisman uit Amsterdam-Noord die vertelt wat hij voor de deur vindt als dat ik een interview heb met René Mioch bijvoorbeeld. Daar kan ik ook niet warm of koud van worden.”

Gordon vindt de meeste BN’ers maar leeg.

 

“Het zijn weer heel andere boeren dan die we tot nu toe hebben gezien. Een aantal heeft een bedrijf dat wij nog nauwelijks kennen, een aantal woont op een plek die we niet eerder zagen in het programma. En dan heb ik het nog niet eens over de karakters. Ze zijn lief, brutaal, ondeugend, stug, verlegen, eenzaam, schattig en ontwapenend. Kortom, dat zou zomaar eens een heel mooi seizoen kunnen gaan worden.”

Yvon Jaspers bouwt de spanning voor een nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw nog even op. En dat terwijl we al nauwelijks konden wachten op de nieuwe episoden. ARGH!

 

We beschouwen het als afgerond. De betrokken collega is zich bewust van de gevaren van Twitter.”

Er volgen geen consequenties voor de agent van het Groningse politiekorps die de GayPride “een smerige vertoning” noemde. Wel is hij zich nu beter bewust van de gevaren van Twitter. Hoi 2014!

 

“In Nederland proberen de energiebedrijven goede sier te maken met de resultaten van hun eigen onderzoeken naar de mate waarin de betrokken mijnbouwbedrijven maatschappelijk verantwoordelijk opereren. Navraag bij betrokkenen in Colombia leert echter dat de energiebedrijven geen enkel objectief onderzoek deden naar de huidige misstanden die plaatsvinden in en rondom de steenkolenmijnen.”

Marianne Moor uit zich in de Volkskrant uiterst kritisch over de ‘maatschappelijk betrokken’ praatjes van Nederlandse Energiebedrijven.