Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

27-08-2014 19:26

“Op Twitter reageerden mensen met verbijstering. Zo zegt iemand: “Het streepjespatroon is wat ongelukkig.” Of: “Ziek. Dit shirt is óók gewoon te koop bij de Israëlische Zara.”
Een ander: “The new Zara Sheriff T-shirt is somewhat #Holocaustish in its design, don’t you agree?” Anderen noemen het een pijnlijke misser. “Bij Zara hebben ze geen geschiedenisles gehad?”

De NOS blijkt vrij hardleers te zijn, ondanks het feit dat dr. Linda Duits onlangs al verboden had om nog langer sociale media op deze manier te gebruiken.

 

“Ik mag hopen dat de daders vervloekt worden met de vlooien van duizenden kamelen in hun kruis en een paar armen die te kort zijn om te krabben.”

Buikdanseres Layla Isis vervloekt de dieven van haar kostuums. (BuzzO)

 

“We gaan stappen ondernemen tegen Evert Santegoeds. Ik heb een heel goede advocaat in de arm genomen, echt een heel goede. Als ik erachter komt wie die onzin vertelt die kan zijn eigen gaan verstoppen, ik ben er echt helemaal klaar mee! Zeggen dat ik vijf weken zwanger ben terwijl ik toen een galblaasoperatie had! Achterbaks tering volk! O ja en Evert Santegoeds zet jij je oogkleppen maar af als je lef hebt en als je niet zo laf bent haal je je informatie niet uit bronnen, maar bij ons. Zo’n goeie journalist ben je! Maar niet heus, je bent zwak.”

Virginia van Eck, de jeugdige lover van Peter Jan Rens, rant op Facebook tegen onder meer Evert Santegoeds.

 

“En zie hier de moraal die wordt uitgedragen in Star Trek: haat, oorlog en conflict. Zeker als we de serie in zijn tijd zien (de serie is opgenomen midden jaren ’60 toen de Koude Oorlog dreigde warm te worden) dan wordt het nog fouter: het is een havik-achtige serie. De serie lijkt een openlijk conflict met de Sovjetunie aan te moedigen”

Simon Otjes demoniseert Star Trek, The Original Series, even.

 

“Ik vind het belachelijk dat justitie de cartoon onderzoekt maar beetje cynisch is natuurlijk wel dat Geenstijl een exponent is van de beweging die critici en andersdenkenden met regelmaat de mond snoert. Dat gebeurt niet met justitie maar met intimidatie. Digitaleintimidatie.nl zeg maar. Ze zijn trots op het legertje horken dat ze daartoe tot hun beschikking hebben.”

Aldus Francisco van Jole (VARA) op een website (van de Publieke Omroep) die wordt betaald door VARA-leden en in het leven is geroepen om alles en iedereen die wat te maken heeft met Geenstijl.nl te intimideren, belasteren, schandpalen en de mond te snoeren. Doorvaraledenenbelastingbetalersbetaaldedigitaleintimidatie.nl zeg maar.

 

“Ze hebben gesold met Zeefuik en met de club. Heel vervelend. Hij trainde er zelfs al mee. Willem II is een fatsoenlijke club, waar zulke zaken niet bij horen.”

FC Groningen Algemeen Directeur Hans Nijland gaat een boze brief sturen naar Willem II.

 

“De familie was erg ontdaan door het ongeluk. Ook al was het geheel zonder opzet; ook de honkballer die de bal sloeg, heeft het er best moeilijk mee. Het is al triest genoeg. Daarom zoeken we verder geen publiciteit; we willen het netjes afronden”

Een honkballer in Meppel sloeg een homerun en raakte daarbij een chihuahua, die uitgelaten werd. Het beestje overleefde het voorval niet en dat lijdt tot grote droefenis, weet ook bestuurslid René Tabak van de Blue Devils.

 

“Het nachtmerriescenario is natuurlijk dat een of andere islamitische groep uit de Sahara, die vrij makkelijk naar ebolagebied kan reizen, geïnfecteerd materiaal meeneemt (bloed of faeces). Dat staat waarschijnlijk gelijk aan een zelfmoordmissie, gezien de kans dat verzamelaar en bezorger het niet overleven. Helaas kan de incubatietijd oplopen tot 21 dagen en is de besmette persoon dan nog niet te ziek om zijn missie te vervullen. De effecten van simultane besmettingen op meerdere plaatsen en daaruit volgende paniek in een groot bevolkingscentrum als Lagos (naar schatting meer dan 20 miljoen inwoners) zouden ronduit verschrikkelijk zijn, zeker gezien de gebrekkige medische diensten in de arme wijken.”

NRC Handelsblad-columniste Louise O. Fresco ziet het Ebolavirus ook als een terroristisch gevaar (Blendle-link).

 

“De Amerikaanse moslimgemeenschappen hebben nooit het soort maatschappelijke vervreemding en spanning gekend die in Duitsland, Nederland en Frankrijk wijdverbreid zijn en veel Amerikanen keken verbijsterd toe hoe overal in Europa boerka’s en minaretten werden verboden. Nederland werd extra uitgelachen toen de Amerikanen vorig jaar lucht kregen van de Zwarte Piet-discussie. Wie kan het de Nederlanders kwalijk nemen als ze wat opgelucht zijn nu Amerika laat zien dat zijn eigen geschiedenis van rassengeschillen nog lang niet voorbij is?”

Amerika kan lachen om Zwarte Piet maar heeft zelf ook problemen, aldus Matt Steinglass in NRC Handelsblad in een analyse over de Europese aandacht voor de gebeurtenissen in Ferguson (Blendle-link).

 

“Maar ja, op een gegeven moment, het is gewoon niet anders, was het bekertje leeg.”<

Frits Wester over zijn op de klippen gelopen huwelijk in Story (Blendle-link).