Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

26-08-2014 19:31

“Gebruikers ergeren zich wild aan clickbait, hebben ze bij Facebook ontdekt. 80 procent van de gebruikers wil graag duidelijke koppen en weten wat ze vinden achter een linkje. Anders voelen gebruikers zich gefopt.”

De NOS legt in Jip en Janneke uit wat clickbait is en wat u daarvan vindt.

 

“Mooi, NOS spreekt over ‘Clickbait-ellende’. Als professor Barabas die zich negatief uitlaat over de teletijdmachine.”

Journalist Joost Nederpelt vindt daar iets van.

 

“Tot nu toe is God niet sterk in zijn toespraken naar voren gekomen, en dat was opvallend. Het was mooi geweest als zijn geloof daarin doorgeklonken had”.

Protestantse Kerk in Nederland-voorzitter Karin van den Broeke vindt in NRC Handelsblad dat koning Willem-Alexander het vaker over God moet hebben.

 

“We speelden vaak buiten en daar vind je natuurlijk van alles. Een dode duif die door een kat was opengereten… dan ga je toch kijken wat daar allemaal in zit.”

Kunstenaar Hanny van den Band legt uit waar haar fascinatie voor kunst met beesten vandaan komt. Uiteraard bij Omroep Brabant.

 

“Op de vraag om te kiezen tussen Emile Ratelband of Mark Rutte, zegt ze: “Doe maar een week met Mark Rutte. Daar zou ik qua politiek nog wat van kunnen leren. Hij mag me een lesje maatschappijleer geven, want ik weet niet eens op welke partij ik moet stemmen. Hij is misschien saai, maar weet wel veel van dat soort dingen.”

Helder licht Melissa Schaufeli denkt dat Mark Rutte haar nog best wat kan leren als het over politiek gaat.

 

“Ik vind hem tof, en hij weet een luchtig en informatief programma te maken. Verder vind ik het fijn dat hij als zwarte man succesvol is op tv. De diversiteit in Nederland zie je helaas nog niet genoeg op tv en dat vind ik jammer. Daarom is het goed om te zien dat Humberto het goed doet.”

Aldus de donkere zangeres Sabrina Starke.

 

“Is er al een tegenactie gestart om nu een worst bij de Hema te gaan kopen?”

Vraagt D66-leider Alexander Pechtold zich af.

 

“Dus: wie vanmiddag #teamHema was is nu van #boycotHema en wie eerst van #boycotHema was is nu #teamHema. ZET ‘M OP ALLEMAAL!”

Barry Smit vat de hele Hema/Zwarte Piet-controverse even samen.

 

“Ik denk dat Nederland het een stuk beter zou doen als we zouden afstappen van het in de kern puur Habermasiaanse concept van ‘plat liggen’. Zie het ook gewoon eens als een cadeautje en zie het voor wat het is; een korte pauze die de klassieke machtsverhoudingen tussen jou als lezer enerzijds en de Correspondent als publicist anderzijds durft te doorbreken. Het is een manier om aan de gevangenis van ‘Die Realität der Massenmedien’ te ontkomen, als het ware. Geheel gratis, dus nivellerend, hoewel het concept waarbij we naar rato bijdragen aan het ‘plat liggen’ van een site niet onbesproken mag blijven.”

Techniekfilosoof @the_ed duidt op De Correspondentiaanse wijze het offline zijn van De Correspondent.

 

“De thuiszittende half werkende en half moederende vrouwen hebben een dusdanig verwachtingspatroon gecreëerd dat het voor de hard werkende carrière-diva’s haast onmogelijk is geworden om mee te klimmen op die ladder met al die mannen van wie men onmiddellijk aanneemt dat ze wel door zullen pakken.”

Het ligt gewoon aan de vrouwen, schrijft ‘Tinkebell’ in Trouw in antwoord op de Pauw-rel.