Politiek

Haifi in bedelbrief: Zionisme-tweet ging over Israëlische expansiepolitiek

26-08-2014 12:39

De Zionisten-tweet van de geschorste Justitie-ambtenaar Yasmina Haifi ging over ‘de expansie politiek van de Staat Israël’ en had niets met antisemitisme van doen. Haifi heeft daarnaast een advocaat in de arm genomen en heeft daar 5000 euro voor nodig. Dat schrijft Haifi in een bedelbrief in het bezit van ThePostOnline. Haifi verstuurde de mail zondagochtend aan haar ‘netwerk’.

Daarin schrijft zij:

“Ik wil uitdrukkelijk afstand nemen van de interpretatie van mijn tweet als een vorm van antisemitisme. Ik heb mij al mijn hele leven verzet tegen discriminatie en antisemitisme en heb altijd actief deelgenomen aan activiteiten tegen het antisemitisme. Wat ik mij niet heb gerealiseerd is de beladenheid van het begrip zionist/zionisme. In Nederland (en de rest van Europa) staat het woord zionist gelijk aan Joods. Ik doelde op de expansie politiek van de Staat Israël en NIET op het Joodse volk.”

‘Er wordt in dit land met twee maten gemeten’

Haifi is weinig ingenomen met haar schorsing door het ministerie van Justitie en Veiligheid:

“Andere ambtenaren twitteren erop los en roepen de meest verschrikkelijke dingen maar krijgen hooguit een waarschuwing. Er wordt in dit land met twee maten gemeten.”

‘Ik dreig niet te kunnen opkomen voor mijn rechten’

De geschorste ambtenaar heeft een advocaat in de arm genomen:

“Ik heb nu een advocaat in de hand genomen. Helaas ben ik niet mij machte om deze advocaat te betalen (ik ben een alleenstaande moeder met twee kinderen). Ik heb gelukkig veel adhesie betuigingingen van jong en oud. De meeste van hen zijn niet draagkrachtig genoeg om mij financieel te steunen vanwege hun zwakke sociaal economische positie. Ik moet op zeer korte termijn een bedrag van € 5.000,- overmaken naar mijn advocaat.”

Haifi is bang niet te kunnen opkomen voor haar rechten, schrijft ze:

“Ik heb een bankrekening geopend voor donaties. Zonder donaties red ik het helaas niet. Ik kan het mij niet veroorloven en nu ik zelf in de problemen ben geraakt dreig ik niet te kunnen opkomen voor mijn rechten.”

Baseerde zich op Iraanse hoax

Haifi was als personeelsfunctionaris gedetacheerd bij het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) wat weer valt onder de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Ze werd geschorst nadat ze haar gewraakte tweet geplaatst had. Ook de PvdA waar Haifa actief voor is nam afstand van haar tweet. Diezelfde dag zei ze op Radio1 dat er genoeg bewijzen zijn ‘voor een link tussen ISIS en Israël’. Vermoedelijk heeft zij zich gebaseerd op een hoax van het Iraans staatspersbureau IRNA dat claimde dat de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden bewijzen had dat Israël betrokken was bij ISIS.

Lees ook

Justitie-ambtenaar: ISIS is project van zionisten

ThePostOnline heeft contact gezocht met Yasmina Haifi maar geen reactie ontvangen.