Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

25-08-2014 19:13

“Je kunt onze vrijheid niet overlaten aan de goede bedoelingen van de gematigden. Die zijn namelijk net zo goed slachtoffer van hun extremistische geloofsgenoten. Tegen extremisme is een harde hand nodig.”

Dennis l’Ami vindt dat het onzinnig is om te verwachten dat ‘gematigden’ afstand nemen van extremisten; bovendien helpt dat extremisten helemaal niet. Extremisten zijn immers nogal extremistisch.

 

“Ik heb er zó’n zin in, en de mensen ook volgens mij. Ten minste, heel veel mensen op straat zeggen tegen me: ‘Wanneer ben je er weer? Nu mag het wel weer.’ Er zijn fantastische vervangers geweest de afgelopen, maar vanaf vanavond: de bitch is back. Ik kan niet wachten om weer te beginnen. Ik heb een heerlijke vakantie gehad. Waar ik naartoe ben geweest, vertel ik vanavond in RTL Boulevard.”

Albert Verlinde ziet zichzelf klaarblijkelijk als een bitch. En wat een teasertje, het vakantieadres van Albert!

 

“Ik weet dat het nu safe is als hij geboren zou worden, dat alles erop zit en dat het goed is. Dus het mag van mij wel gebeuren.”

Het kind van Lieke van Lexmond is nu wel zo’n beetje klaar, vertelt ze aan BuzzE.

 

“Ik kon mijn tekst niet kwijt”

Jacques D’Ancona legt bij Radio Noord uit waarom hij het al na één aflevering voor gezien houdt bij de nieuwe show van Paul de Leeuw.

 

“Het mooie van het referendum is dat het niet de politieke partijen zijn die op 18 september uitmaken of Schotland een zelfstandige staat wordt of deel van het Verenigd Koninkrijk blijft. Die beslissing ligt waar zij in een democratie hoort te liggen: bij de Schotse burgers. Voor- en tegenstanders doen er goed aan hún keuze, welke dat ook zal zijn, te respecteren.”

Schotland kan over drie weken zomaar onafhankelijk worden, een mooie gedachte, vindt Patrick van Schie in Trouw.

 

Alles wat ook maar iets met feminisme te maken heeft is BOOS vandaag naar aanleiding van dit artikel.

 

“Geen feestjaar. Het wordt een redelijk jaar met een redelijke begroting.”

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) tegen het ANP. Hij denkt dat het financieel-economisch met Nederland iets beter gaat volgend jaar.

 

“Maar iemand die er 0,2 procent op vooruit gaat, gaat nog niet hossend door de stad.”

Diezelfde Asscher nuanceert zijn matig positieve verwachtingen onmiddellijk.