Politiek

Bontes/Van Klaveren bezorgd over onrust en angst onder joodse burgers

21-08-2014 14:29

VNL-Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes pleiten voor een onderzoek naar joodse burgers die plannen hebben om Nederland te verlaten ‘als gevolg van het groeiende antisemitisme in ons land’. Dat zegt Van Klaveren tegen ThePostOnline. Het Kamerlid reageert op een reportage die TPO eerder vandaag publiceerde. Een deel van de joodse bewoners uit de Haagse Schilderswijk wil de buurt verlaten na aanhoudende antisemitische incidenten. Van Klaveren wil dat het Kabinet actie onderneemt.

Recente golf van islamitisch antisemitisme

Van Klaveren wil opheldering van minister van Veiligheid en justitie Ivo Opstelten (VVD) en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA). Het Kamerlid maakt zich zorgen over de onrust en angst die er bestaat onder joodse burgers, ‘zeker ook bij de groep die woont in de Haagse Schilderswijk, als gevolg van de recente golf van islamitisch antisemitisme die over ons land trekt’.

Veiligheid

Daarnaast hebben beide Kamerleden ook zorgen over de veiligheid van joodse burgers in Nederland. Ze willen weten of er naast de maatregelen om joodse instellingen te beschermen er ook extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen om joodse burgers te beschermen, ‘vooral op plekken met een verhoogd risico’.

Volgens Van Klaveren lijkt het er op dat het overheidsbeleid ten aanzien van de bestrijding van het opkomend (islamitisch) antisemitisme ‘faalt’.

Lees ook

TPO – Deel van joden in Schilderswijk wil vertrekken na rellen