Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

19-08-2014 19:23

“Dat het westerse feminisme failliet is, blijkt niet alleen uit de dalende oplage van Opzij. Het blijkt ook uit een interview met de nieuwe hoofdredactrice van het feministische maandblad in de Volkskrant van 15 augustus. Toegegeven, de vraagstelling was nogal zwart-wit, maar zelfs de meest karikaturale stellingen zouden toch niet moeten leiden tot een situatie waarin het dragen van de hoofddoek in West-Europa als symbool van westerse vrijheid wordt verdedigd, terwijl roze meisjes-Lego als voorbeeld van onderdrukking (want rolbevestigend) wordt beschouwd. Er schuilt toch wel wat meer culturele dwang en seksisme in de traditie waaruit de hoofddoek voortkomt dan in een geĆ«mancipeerde vrijemarkteconomie die ouders en kinderen heel veel keuzemogelijkheden biedt op het gebied van speelgoed.”

Ene Sophie Merle (vrouw) snapt dat het hedendaags feminisme gewoon een inhoudsloos opportunistisch dingetje is dat nu in de mode is bij de meisjes (dat zwakke geslacht).

 

“Mocht zijn imago zoveel schade hebben opgelopen dat hij zijn huidige werk niet meer kan oppakken, sta ik overal voor open. Deze bad boy mag me altijd bellen.”

Als Dave Roelvink geen andere uitweg meer ziet, dan is hij welkom bij Kim Holland.

“Ik ben zelf nooit beroofd tijdens een seksfeestje. Die feestjes geef ik ook meestal niet thuis en alle gasten kies ik zorgvuldig uit.”

De pornoster heeft ook tips voor het meisje dat Roelvink van een pijpbeurt voorzag in een bubbelbad.

 

“Helemaal mee eens. Hoofdredacteuren zouden stilaan moeten beseffen dat de bagger onder opiniestukken van mensen die over hun mening hebben nagedacht niet thuishoort op hun sites. Met vrije meningsuiting heeft die mogelijkheid tot eindeloos reageren niets meer te maken.”

Ann de Craemer ontdekt de Eerste Wet van Lucas bij HP de Tijd.

 

“En eerlijk gezegd beviel het afscheid van de soms wel erg snel over elkaar heen buitelende opwinding zo goed dat ik vooralsnog niet teruggekeerd ben.”

Diederik Samsom blijft vooralsnog weg van Twitter.

 

“Vanaf vandaag zap je niet meer naar Nederland 1, 2 of 3, maar heten de publieke netten NPO 1,2 en 3. Maar weten mensen eigenlijk wel waar NPO voor staat?”

Nee. Doei.

 

“Dat de Sinterklaastraditie iets met slavernij te maken zou hebben, wordt weliswaar betoogd door activisten tot en met de Verenigde Naties, maar zonder kennis van zaken. Het zijn zware beschuldigingen die een slagschaduw werpen op een uniek kinderfeest dat het van speelsheid moet hebben. Politisering van de Sinterklaastraditie is het laatste waarop de kinderen zitten te wachten.”

Het niet-anonieme commentaar van de Volkskrant zegt waaar het op staat. En in tegenstelling tot NRC Handelsblad staat de naam van commentator Hans Wansink er gewoon onder. Wel zo eerlijk en transparant.

 

“Dat wij het in Europa beter doen is onjuist. Wij doen het anders. Wij laten zwarten op grote schaal verdrinken in de Middellandse Zee.”

Arnon Grunberg zit eigenlijk nooit verlegen om een mening voor Goed Volk. Voorpagina Volkskrant.

 

“Ik raakte de Boeddha aan en heb niemand iets verteld. Prompt win ik 14.000 euro! Het aanraken van de Boeddha heeft echt geholpen.”

In Almere heeft een 73-jarige Toto-speler 14.630,23 euro gewonnen. Ondanks zijn levenslange passie voor voetbal gelooft de gelukkige winnaar er rotsvast in dat het aanraken van een levensgrote Boeddha hem heeft geholpen om de Toto-prijs te winnen, aldus een persbericht van De Lotto dat prompt werd overgenomen door het ANP omdat het er op lijkt dat we toch in een soort van komkommertijd beland zijn geraakt.

 

“Ik had nergens zin in. Het enige wat ik kon doen was sorry zeggen en alles accepteren. Ik heb ook mijn excuses gemaakt aan alle mensen in Uruguay. Het zal echt nooit meer gebeuren.”

Luis Suarez was depressief, nadat hij vier maanden geschorst werd vanwege herhaaldelijk bijten. (ANP)

 

“Wat een onvoorstelbaar onzinstuk zaterdag op de pagina’s van Het laatste woord van Diederik Stevens”

Iemand had het gewaagd het aanbod van de Nederlandse televisie (zowel publiek als commercieel) te bekritiseren in een stukje op de opinipagina van Het Parool. Dat mag natuurlijk niet van Jack Spijkerman. Het Nederlandse televisie-aanbod is namelijk FAN-TAS-TISCH en daarmee uit.