Opinie

Er zijn geen rassenrellen in Ferguson, er speelt iets anders

18-08-2014 17:08

In Ferguson zouden momenteel rassenrellen plaatsvinden als je de door het ANP aangestuurde Nederlandse media mag geloven. De NOS is de enige positieve uitzondering. Daar stelt men onomwonden dat de gemilitariseerde politie het probleem is. “Het fenomeen van die militarisering van politiekorpsen is in de hele VS zichtbaar.” Dat fenomeen is geen toeval, noch is het louter een gevolg van surplusmateriaal van de war on terror. Het is een gevolg van de Israëlisering aldus Max Blumenthal of in de woorden van ‘s lands meest omstreden ambtenaar ‘een zionistisch complot’.

Trainen met het Israëlische leger

Politiekorpsen van over de hele wereld reizen naar Israël om daar te trainen met het Israëlische leger. Het is exact waarvoor IDF-klokkenluider Eran Efrati waarschuwt. Israël ziet Gaza niet als een probleem maar als een opportuniteit. Gaza is het lab waar de politiestaat geperfectioneerd wordt. Israël is geen rijk land ondanks de Gazastrook maar dankzij de Gazastrook. Geen enkele andere militair strateeg kan pochen met het gegeven dat de strategie en de middelen langjarig battle tested zijn.

The Times van Rupert Murdoch weigerde IDF-advertentie

Geen enkel ander land dan Israël kan beweren dat het een democratie is  terwijl het de facto een etnocratie is die geen enkele persvrijheid kent. Alle Israëlische media tot en met Breaking the Silence zijn onderhevig aan IDF-censuur. En tijdens Operation Protective Edge hebben we gezien dat de New York Times, de BBC en de Guardian horig zijn aan wat het IDF dicteert. Eerst eiste het IDF vooraf inzage in publicaties van de New York Times, daarna vroeg de BBC toestemming om een pro-Gaza advertentie uit te zenden en de Guardian plaatste een bloedsprookje van het IDF op verzoek van het IDF nadat zelfs The Times van Rupert Murdoch dat weigerde.

De NOS ziet het – deels – goed

Toch word je stante pede weggezet als een antisemiet als je stelt dat Israël een bovengemiddelde invloed op de media heeft. “Shame on you, NOS” roepen bij een demonstratie is reden genoeg om mensen weg te zetten als malle complotdenker. Hoewel de NOS terecht stelt dat de politie het probleem is in Ferguson, stelt het me teleur dat de NOS geen gewag maakt van de aanval van de politie op de persvrijheid. Het is geen toeval dat Al Jazeera in Ferguson werd bestookt met traangas en “rubberen kogels” (die bestaan niet, het zijn echte kogels met een omhulsel van rubber). Voorkomen dat Al Jazeera hun werk deed in Ferguson is rechtstreeks het gevolg van trainen met het IDF. Botweg gezegd zijn het nou eenmaal ‘zandnegers’ en daar kun je beter op schieten dan dat je ze hun gang laat gaan. In Israël wordt het kantoor van Al Jazeera beschoten en in Amerika wacht hen dus traangas.

Meten met twee maten

In Vernederland is het niet veel anders. Hier kiest het gros van de media de kant van de machtshebbers. Gazademo’s worden onder een loep gelegd, Godwins worden een verheerlijking van Hitler en neonazi’s worden in de watten gelegd. Toen Alexander Pechtold zich uitsprak tegen nazi’s bij een PVV-manifestatie kreeg hij het verwijt een miezerig mannetje te zijn. Blood and Honour kan hier openlijk Hitler prijzen zonder dat er sprake is van antiterreurwetgeving of wat dan ook. Dat de vermeende anti-ISIS demonstratie van extreemrechts een nogal nazistisch tintje had wordt met de mantel der liefde bedekt. Dat een ex-raadslid van de PVV werd aangevallen vanwege het dragen van de Israëlische vlag wordt afgedaan als een voetbaldingetje. Dat vind ik bizar. Als dat bij een Gaza-demo was gebeurd, dan zou het een media-rel opleveren.  Nu ‘vaderlandslievende’ lui het doen is dat totaal niet het geval.

Ondertussen pleit de VVD voor het vervolgen van landverraders zoals ik. Ik ben geen moslim en al helemaal geen ISIS-aanhanger maar ik ben wel een terrorist, als terrorist betekent dat je jezelf verzet tegen de politiestaat.

Het ‘zionistisch complot’ wil rassenrellen omdat dat goed is voor de verkoop van hun wapens. Gelooft u mij niet? Kijk dan eens naar deze documentaire.  (Langere versie is beschikbaar op TPB). Bas Paternotte die van mening is dat de ME de lange lat uit de kast moet halen zou die documentaire ook eens moeten kijken.

De reden dat we ‘rassenrellen’ hebben is niet omdat ‘terroristen’ de macht willen grijpen, het is omdat we de macht eerlijk willen verdelen. None of us are free until all of us are free.

Petra Kramer heeft ook een eigen weblog: Meedogenloos.