Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

15-08-2014 19:24

“Het is dus niet de bedoeling dat vrouwen naar dit programma kijken. Zij hebben al 28 eigen tv-zenders. Mogen wij alsjeblieft ook één hoekje houden voor onszelf?”

Maxim Hartman gaat voor RTL7 een nieuw TV programma maken, met mannen die meedoen aan tractor pulling, in de tuin karpers roken en met een kettingzaag lekkere wijven uit boomstronken zagen. “Omdat dat leuk is”.

 

“Heeft Dries Roelvink al een nieuwe single? Stel ik “Dave over de Schreef” of “Waar is z’n gele broekje nou?” voor.”

Raemon Sluiter heeft de lolbroek weer aan. Hij staat ‘m overigens erg goed.

 

“Ik heb het ook niet altijd voor het uitkiezen. Als je mij de macht zou geven, dan zou ik een grote show willen doen waar ik de showtrap afkom lopen, een programma als ‘t is hier fantasties willen presenteren en een talkshow hebben zoals Humberto of Matthijs.”

Beau Van Erven Dorens reageert in gesprek met NU.nl op de vraag waarom hij nog geen eigen talkshow heeft.

 

“Ik lees het als ik het tegenkom, dan koop ik vis, die vis eet ik op, de restanten van die vis gooi ik in de krant en dan gooi ik die krant weg. Die meneer Santegoeds, ja, wat moet ik erover zeggen. Alles wat je erover zegt is te veel. Het is ook geen toeval dat meneer Santegoeds dat doet. Maar dat is een heel lang verhaal. Hij heeft het niet zo op me en dat is vice versa.”

Bram Moszkowicz laat weinig heel van Evert Santegoeds, die schreef dat Moszkowicz betrapt zou zijn met een andere vrouw.

 

“Laat ik glashelder zijn: voor antisemitisme en discriminatie is in ons land geen plaats. Je moet kunnen demonstreren binnen de grenzen van de wet, maar ook weten dat je hard wordt aangepakt als je over de grenzen gaat.”

Minister-president Mark Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Hij reageerde op het debat in de Haagse gemeenteraad donderdagavond.

 

“Eva Jinek is een goede journaliste en heeft dat ook waargemaakt de afgelopen jaren. We wensen haar ook erg veel succes. Maar een talkshow dragen tussen elf en twaalf met een hoog kijkcijfers is een pittige klus, dus ik wens haar ook veel sterkte.”

Andries Knevel toont zich van zijn sportieve kant.

 

“Ik moet zeggen: het is bij SBS een warm bad. Iedereen is aardig tegen me en heel beleefd; ik word aangesproken met ‘u’, wat van mij helemaal niet hoeft. Maar ik heb echt het gevoel dat ze blij met mij zijn. Je zult mij ook nooit horen zeuren dat het vroeger beter was. Vroeger is niet meer, we leven in het nú.”

Henny Huisman is in zijn nopjes met kijkcijferkanon SBS6 en de liefde lijkt wederzijds.

 

“Treinspringers zijn trouwens niet echt fijn om te zien.” Hoe zien ze er dan uit? “Als een soort van wokkel. En soms half afgebrand.”

De 26-jarige Laura Bochove werkte twee jaar in een mortuarium. Bij VICE vertelt zij over haar ervaringen.

 

“Het moslimfundamentalisme tiert aanzienlijk weliger dan men bijvoorbeeld bij de wegkijkers van de PvdA, waar Yasmina Haifi nog als lijstduwer fungeerde, pleegt te veronderstellen.  Niet alleen Yasmina heeft een probleem, trouwens.  Justitie heeft dat eveneens, gezien het aannamebeleid van Opsteltens ministerie: ze lieten deze blijkbaar totaal gehersenspoelde moslima gewoon aan de slag gaan bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.  Dat de PvdA óók een probleem heeft, lijkt me het understatement van het jaar.  Was getekend: Moos Polak.  Hè verdorie, val ik toch nog door de mand.”

Telegraaf-columnist Rob Hoogland komt er achter dat hijzelf eigenlijk ook een zionistisch complot is.

 

“De groeiende populariteit van het festival maakt (-) dat deze nu volkomen mainstream is geworden. Waar het vroeger een vrijplaats voor creatievelingen was, is het festival nu een toevluchtsoord voor de moderne kudde. In zo’n kudde heerst een democratische structuur, is gelijkheid het ideaal en middelmatigheid de norm. En in zo’n homogene groep is er weinig ruimte meer voor ongelijkheid of excentriciteit. Want als iedereen bijzonder is, is ook niemand bijzonder. En inderdaad, ook op het festivalterrein lijkt iedereen op elkaar.”

Schrijver, blogger en muziekliefhebber Paulien Derwort in NRC Handelsblad. Ze slaat dit jaar voor het eerst alle festivals over.

 

“Het leven voor christenen op de Westelijke Jordaanoever was onder Israëlisch bestuur eufemistisch uitgedrukt iets aangenamer dan op dit moment onder min of meer autonoom Palestijns bestuur. Het enige land in het Midden-Oosten waar moslims op vrijdag zo goed als ongestoord naar hun moskee, joden op zaterdag naar hun synagoge en christenen op zondag naar hun kerk kunnen gaan, is Israël. Hoeveel christenen en joden wonen er verder nog vrij en onbezorgd in het hele Midden-Oosten?  Christenen worden met stille trom maar niet minder fanatiek ausradiert uit vele aan Israël grenzende landen zoals joden al veel eerder soms binnen 24 uur massaal uit hun huizen zijn gejaagd tussen de Nijl en de Tigris. Ook zij waren eens vluchtelingen, maar ze bleven geen vluchteling, integendeel, ze werden immigranten in hun nieuwe land.”

Frits Barend breekt in NRC Handelsblad een lans voor Israël