Haagse grabbelton

Pechtold: PVV uit CIDI-advertentie weren niet slim

07-08-2014 18:12

D66-leider Alexander Pechtold vindt het vreemd dat het CIDI de PVV buiten de advertentie die vandaag in de Telegraaf werd gepubliceerd, heeft gehouden. Dat werkt volgens hem ‘polariserend en verdelend’. Daarnaast heeft Pechtold om meer redenen besloten niet mee te doen met de actie van het CIDI. De D66’er schrijft donderdagavond op de website van zijn partij:

“Daarnaast begrijp ik dat het CIDI wil proberen de hele maatschappij te verenigen achter een boodschap tegen antisemitisme, maar dit wordt bemoeilijkt door het feit dat er maar één organisatie (het CIDI) het initiatief tot de actie heeft genomen. Wat daarbij niet helpt, is dat mij gisteren te kennen werd gegeven dat de PVV buiten de advertentie werd gehouden. Als de opzet is om mensen te verenigen tegen antisemitisme werkt het juist polariserend en verdelend om partijen uit te sluiten.”

Pechtold heeft ook andere bezwaren maar één steekt daar bovenuit:

“Mijn belangrijkste bezwaar is dat alle woorden in discussies over het Midden Oosten, antisemitisme, maar ook over Gaza in deze dagen op een goudschaaltje worden gewogen. De discussie wordt gekaapt door de kleine groepen met een extreme mening. Ik kies er dan ook liever voor om te benadrukken dat we als maatschappij en politiek niet alleen antisemitisme, maar alle vormen van discriminatie moeten afkeuren.”

Zijn gehele bericht leest u hier.

Lees ook

Advertentie – Geen excuus voor Jodenhaat