Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

07-08-2014 19:21

“Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle Joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij (Hitler, red.) de Joden aan het uitroeien was”

De Belgische Christendemocraat Hassan Aarab op zijn Facebookpagina. Hij zegt op deze manier uiting te willen geven aan zijn woede over de situatie op de Gazastrook.

 

“Ik heb wel eens gezegd: ‘Hé Gerard, doe die bril af, je lijkt op die serieverkrachter’! Maar hij zei: ‘nee joh gek.’ Je zoekt het verder ook niet achter hem, toch? Nee, ik niet. Ik denk niemand.”

Yvonne Zieremans zat wekelijks in het café met Gerard T., zonder te weten dat hij vermoedelijk de serieverkrachter van Utrecht is.

 

“Dit is een mooi moment om aan wereldvrede bij te dragen. Daarnaast is het een mooi moment om met gelijkgestemden bij elkaar te komen en onze intenties te delen.”

Marion Reijerink doet mee aan de wereldrecordpoging mediteren.

 

“Ons rest niets anders dan de geprivilegieerde status die godsdienstige opvattingen ook in de westerse wereld nog steeds hebben, ter discussie te stellen. In het debat met moslims moet het Westen zich consequent op het standpunt stellen dat een religieuze overtuiging niets anders dan een mening is.”

Behandel gelovigen en ongelovigen als gelijken, betoogt neerlandicus en filosoof Martin Slagter in NRC Handelsblad.

 

“Van der G. heeft zich in de gevangenis na zijn veroordeling netjes gedragen. Daarom werd hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Dat daarbij een reeks van voorlopige beperkingen op die vrijheid werd afgekondigd, was begrijpelijk. Hij stemde daar ook mee in. Een paar maanden later spande hij toch een procedure aan. Wederom een bewijs dat hij tijdens zijn detentie niet tot het besef is gekomen wat hij de nabestaanden en de samenleving met zijn moord op Pim Fortuyn heeft aan gedaan.”

Protest van Fortuyns moordenaar tegen enkelband en gebiedsverbod bewijst dat hij in de gevangenis niets geleerd heeft, meent Hans Wiegel in NRC Handelsblad.

 

“Alleen als Poetin in Oost-Oekraïne tegen de lamp loopt en de nederlaag zou moeten aanvaarden zal dit in Rusland tot ontnuchtering leiden. Waarom moesten wij deze dure oorlog eigenlijk beginnen? zal de vraag dan luiden.”

Roel van Duijn vraagt in de Volkskrant juist om een uitbreiding van de missie in de Oekraïne.

 

“Door afstand te nemen van Wilders’ opvatting dat de islam verantwoordelijk is voor het huidige antisemitisme en hem daardoor van de advertentie af te halen ‘diskwalificeert Esther Voet zich als bestrijder van het antisemitisme en als belangenbehartiger van de Joodse gemeenschap in Nederland. Het is alsof zij niet tegen kritiek kan.”

Geert Wilders tegen NU.nl

 

“We hebben een ontwikkelcontract met het instituut en samen maken we een installatiemodel dat we gaan testen. Als dat efficiënt is en de Russen vinden het interessant dan gaan we dat op grote schaal toepassen binnen de Russische Spoorwegen. Dan kan met deze vloeren op perrons stroom worden opgewekt.”

Michel Smit is opgelucht dat tegels niet onder de boycot vallen, na Watt wil hij nu Rusland op de knieën krijgen met zijn energievloeren. Verder gaat ook de Kuip een goed seizoen tegemoet.