Haagse grabbelton

Wilders: Rutte negeert de olifant in de kamer

05-08-2014 13:20

Minister-president Mark Rutte ontving maandag samen met minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) op het Catshuis vertegenwoordigers van diverse Joodse organisaties. Ze overlegden over recente antisemitische incidenten in Nederland. Daar hoorde een verklaring bij: “Wij verwerpen antisemitisme en elke vorm van discriminatie.” Dat bleek niet genoeg voor PVV-leider Geert Wilders en hij schreef een open brief – wellicht meer een kattenbelletje, zijn vorige brief was langer – aan Rutte. “Doe uw plicht en dring het antisemitisme in Nederland terug door de islam terug te dringen.”

De brief

Mijnheer de premier,

De gezamenlijke verklaring met de joodse organisaties die het kabinet gisteren opstelde over het toenemende antisemitisme in Nederland is een flutverklaring. Er is een olifant in de kamer, maar u weigert hem te zien.

Zulk slap gedrag is een premier onwaardig.

U bent bang voor de islam en weigert daarom te zeggen wat iedereen weet: hoe groter de islam in Nederland wordt, hoe groter het antisemitisme.

“We zijn er met elkaar voor verantwoordelijk dat conflicten die zich elders in de wereld afspelen niet leiden tot oplopende spanningen en conflicten tussen bevolkingsgroepen in onze Nederlandse samenleving,” zegt u.
Wat een onzin!

We zijn niet met elkaar verantwoordelijk; ú bent verantwoordelijk!
Dat de “conflicten die zich elders in de wereld afspelen” leiden tot oplopende spanningen in Nederland is het gevolg van het feit dat ú onze grenzen niet sluit voor mensen uit islamitische landen, waardoor ú toelaat dat de haat voor joden, christenen, atheïsten en niet-moslims in het algemeen die de islamitische wereld kenmerkt, zich nu ook over Nederland verspreidt.

Doe er wat aan, mijnheer de premier: Sluit de grenzen! Pak de islam aan! Sluit Jodenhaters en Isis-aanhangers op en zet ze uit. Doe uw plicht en dring het antisemitisme in Nederland terug door de islam terug te dringen.

Hoogachtend,

Geert Wilders

Instant update – Historica Nadia Bouras twittert een open brief aan Geert Wilders:

Lees ook

Joods Nederland neemt afstand van Geert Wilders en de PVV