Politiek

Mensen met een mening – Vrijdageditie

01-08-2014 21:03

“Ik ben begonnen als rapper omdat ik te verlegen was om te zingen. Rappen is eigenlijk gewoon ritmisch praten op een beat. Zingen moet je met hart en ziel doen, anders komt het niet over.”

Rapper ‘Brownie Dutch’ relativeert de kunst van het rappen, dat dus eigenlijk gewoon een beetje ritmisch babbelen is. (ANP) 

 

“Als ik bedenk dat Lingo verdwijnt, dan moet ik huilen. Ik heb geen idee hoe ik straks verder moet.”

De licht verstandelijk beperkte Debby Schrijver miste de afgelopen 25 jaar geen aflevering. Haar wereld stortte in toen ze het nieuws hoorde.

 

“Het verdwijnen van het programma zal de nodige impact hebben. Lingo zit diep in haar systeem genesteld. Ik vrees na september dat ze de nodige spanningsmomenten zal krijgen. Geleidelijk aan zal Debby er wel weer bovenop komen. Bijvoorbeeld, door te wennen aan een ander spelletje op een vast tijdstip.”

Debby’s begeleider Jeroen denkt alvast na over een oplossing, al zal dat niet gemakkelijk worden.

 

“Ik schrijf dit niet graag op, maar ik kan niet wegkijken: hij is de burgemeester die, zeventig jaar na de Holocaust, een generatie die de Tweede Wereldoorlog niet heeft meegemaakt een zeer concrete glimp geeft van hoe het aanzetten tot het vermoorden van Joden sociaal vormt krijgt. Hoe het voelt als bestuurders niet meer optreden tijdens of na het oproepen tot volkerenmoord. Reken maar dat Van Aartsen geraakt is: in zijn geweten. Hopelijk wordt zijn positie ook geraakt. Voordat hij meer kwaad aanricht.”

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) mag wieberen als het aan Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe ligt.

 

“Bouw nu eindelijk voldoende fietsstallingen. Maak een einde aan de middeleeuwse manier van huisvuil aanbieden in de binnenstad en rondom het Museumplein. In de rijkste wijken van het land scheuren wekelijks de vuilniszakken open, aangevreten door meeuwen, ratten en ander ongedierte.”

Rijks Museum directeur Wim Pijbes laat in nrc.next blijken dat hij ‘t niet zo heeft op de richting die het volle Amsterdam op gaat.

 

“Zit op de verjaardag van m’n oma, gesprek van de dag;LINGO STOPT. Ze zijn er kapot van, dat jullie het even weten NPO-ertjes. Dus. #GROEEEN”

Aldus Britt Dekker op Twitter.

 

“Ik was veel zenuwachtiger dan voor welke dartswedstrijd dan ook. Het zweet stond diep in mijn bilnaad.”

Darter Michael van Gerwen is vanmiddag getrouwd en dat ging hem duidelijk niet in de koude kleren zitten.

 

“He is with his head by a transfer and wants to go to a higher competition”

RTV Noord-verslaggever Elwin Baas kan nog wel een bijscholingslesje Engels gebruiken.