Politiek

Mensen met een mening

31-07-2014 19:17

“Het is blijkbaar moeilijk te accepteren dat vrije, volwassen vrouwen het prima kunnen vinden om samen een hotdog te likken.”

De makers van de Radio 538-campagne reageren op de commotie rondom hun ABRI-poster.

 

“We weten wel dat hij allemaal rare dingen deed en zijn handen niet thuis kon houden. Maar dat hij dit zou doen, dat ik niet verwacht.”

Familieleden van de mogelijke serieverkrachter van Utrecht, Gerard T., reageren op de zaak bij RTV Utrecht.

 

“Het is niet helemaal zijn schuld. Die jongen is opgejaagd in zijn jeugd. Zijn moeder was er niet voor hem en zijn vader sloeg hem altijd. Het is een heel triest verhaal, die jongen is voor galg en rad opgegroeid.”

Ze zijn geschokt, maar nemen het ook een beetje voor T. op.

 

“Onfris aan de demon­straties was ook de ruimte die een beroepsprovocateur kreeg om op podia te brullen over ‘zionistische honden’ die ‘moderne Hitlers’ zijn. Maar dit waren de schaarse excessen. Voor de rest verliepen de betogingen nagenoeg ordelijk.”

Hassan Bahara recenseert de Pro-Gaza demonstarties in De Groene Amsterdammer

 

“Jong en oud kunnen leren van spelen met taal’. Het stimuleert taalvaardigheid op een leuke manier.”

Stichting Lezen & Schrijven vindt het jammer dat Lingo stopt. (ANP)

 

“De vraag is groot, dus draaien we nu door dankzij onze vrijwilligers. Naast de succesnummers blond, dubbel en amber, waarmee ik een Nederlandse titel won, zijn we nu ook bezig met het brouwen van een nieuw bier. Een triple, een stevig biertje dus”

Stadsbrouwerij Dordrecht heeft een interessante vacature: brouwer. Door het enorme succes van het Schapekoppen bier komt men vrijwilligers te kort.

 

“Waarom kijk je eigenlijk? Viel er niets hoogdravends te zeggen over Zomergasten, of had je gewoon even zin in een zuurtje? Kan hoor, je schrijft voor NRC en dus zijn er woorden nodig. Veel woorden. En met alle herhalingen op tv is alles wel zo’n beetje gezegd hè?

Je wilt toch een beetje origineel zijn, ook in je column toch? Jammer dat je het juist daar laat liggen, bij die originaliteit. Want zeg nou zelf, dat is toch allemaal al wel gezegd over Hart van Nederland? Of bedoel je het als een leerzame les? Ach natuurlijk! Het zijn goede tips! Dat ik dat nu pas bedenk.”

Hart van Nederland presentatrice Gallyon gaat los op elitaire NRC -columnist Marcel van Roosmalen.