Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

30-07-2014 19:23

“Dat klinkt misschien heel raar. Maar ik voel me soms wat ongemakkelijk als ik ergens binnenkom en ik hoor Go Back To The Zoo.”

Aan het woord is niet een willekeurige redacteur van ThePostOnline, maar de zanger van Go Back To The Zoo, Cas Hieltjes. (BuzzE)

 

“We hebben gebeden, samen gemediteerd en zijn gezegend met heilig water. De energie was heel intens en heel krachtig. We sturen jou en iedereen die geliefden heeft verloren bij deze gruwelijke ramp liefde en ons diepste medeleven uit Bali.”

Nadat nabestaanden van de MH17-ramp een hotel in Bali, bedoeld voor een slachtoffer, hadden geannuleerd, krijgen zij een uitgebreide mail uit Bali. Het hotelpersoneel hield een speciale ceremonie voor de omgekomen familie. Omroep Brabant.

 

“Ouwe mopperende leunstoelgeneraal. Ik kan natuurlijk ook bij voorbaat stoppen met iets doen tot de komende verkiezingen”

Het Amsterdamse SP-raadslid Peter Kwint reageert op PvdA’er Kaj Leers, die beweert dat een coalitiepartij het de burgemeester nooit lastig kan maken. Dit, nadat Kwint zegt werk te maken van een hoogoplopend Israël/Palestina conflict in de hoofdstad.

 

Straks als de nekschoten klinken, als het wilde gebrul zich verder uitstrekt dan de Schildersbuurt, helpen onze vingers in de oren niet meer. Als straks de mensen weer door de straten worden gesleept, de bonzen op de deuren galmen, de helle gloed van in brand gestoken scholen en synagoges de horizon verlichten, helpt de laffe blinddoek voor onze ogen niet.”

Arjan Erkel en Jan Bennink in NRC Handelsblad. Maar: “Het is nog niet te laat, denken wij. Nog net niet.”

Want:

“Daarom een oproep aan iedereen, maar vooral aan alle mensen die het in dit land voor het zeggen hebben. Mensen waar ‘we’ naar luisteren. Van Lodewijk Asscher tot Mark Rutte van Arjen Robben tot Matthijs van Nieuwkerk van koning Willem-Alexander tot Tiësto. Laat weten dat ‘we’ het zien! Laat weten dat ‘we’ het niet pikken. Dat we deze keer vechten voor onze Joden.”

 

Pas na afloop bij een kopje koffie op het Plein gaven sommigen van hen toe dat ze ook niet meer wisten wie in Oekraïne nou vriend of vijand was. De Kamer is afgeknapt op Kiev maar bijna niemand die het hardop wilde zeggen.”

VN‘s Max van Weezel constateert iets zorgelijks: de Tweede kamer heeft weinig vertrouwen in Oekraïne maar durfde dat in het debat dinsdag niet uit te spreken. Daardoor is een politieke schijnwerkelijkheid ontstaan.

 

“Daar win je de oorlog niet mee, zei mijn goede vader altijd zodra hij met iemand werd geconfronteerd die fysiek dan wel verbaal niet direct voor de omschrijving robuust in aanmerking kwam. Nu zou je zo’n type waarschijnlijk een hipster noemen.”

Rob Hoogland in de Telegraaf in een beschouwing over minister Frans Timmermans, de rest van het Kabinet, de Tweede Kamer en de EU. Hoogland hekelt de in zijn ogen slappe afwikkeling van de repatriëringsmissie in Oekraïne na de aanslag op de MH17.

 

“Met Antoine wil ik trouwen omdat ik zielsveel van hem hou. Gevoelsmatig wordt dit mijn eerste echte huwelijk, omdat ik uit liefde trouw. De vorige keren was dat anders. Drie scheidingen doen wat met een mens, en elke breuk liet zijn sporen na. Ik heb er alle vertrouwen in dat het dit keer wel voor altijd is. Onze ruzies kunnen heftig zijn. Lang duren die ruzies echter niet. Antoine kan veel hebben, en juist dat maakt onze relatie hecht en stabiel. Hij is de eerste man in mijn leven, die weet hoe hij met mij moet omgaan. Ik geloof dat geen andere man het met mij zou uithouden.”

Patty Brard legt in Story uit waarom het haar de vierde keer wel gaat lukken om een huwelijk in stand te houden.

 

“Ik heb Dominique gesproken. Hij vond het wel erg jammer. Als Frank de Boer een speler verliest die goed is, dan baalt hij ook. Hij baalde, maar wenste me ook succes. We hebben samen mooie dingen gemaakt. Of hij het snapt? Natuurlijk had hij mij liever bij PowNed gehouden, maar hij weet dat ik mijn ambities heb.”

Danny Ghosen reageert bij 3FM op zijn overgang naar de EO.