Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

22-07-2014 19:13

“Het beschermen van de kleine boekhandel kan niet als rechtvaardiging gelden om de prijzen van boeken kunstmatig hoog te houden. De winstmarges die boekhandels hanteren zijn in Nederland hoog. Als de branche genoegen zou nemen met lagere marges, zou dat de omzet ten goede komen.”

Hans Wansink vindt in De Volkskrant dat er maar eens naar andere mechanismen dan de vaste boekenprijs gekeken moet worden om de boekverkoop ‘rendabel’ te houden.

 

“Ik denk dat ie een aandoening heeft ofzo, niet normaal dat geschud met dat hoofd”

Maarten Ducrot duidt de houding van de Fransman Thomas Voeckler tijdens de Tour de France.

 

“Rutte oogt dezer dagen te veel als Chamberlain. De schijnbare goedgelovigheid waarmee hij Moskou tegemoet treedt, is pijnlijk. Natuurlijk, hij moet stap voor stap opereren: eerst de lichamen veiligstellen, dan een gedegen onderzoek regelen. Vanuit de heup schieten kan altijd nog. Maar het is vooral de ferme taal – „ik duld nul uitstel” – in combinatie met het dagenlang uitblijven van enige zichtbare actie, die de scepsis over zijn leiderschap heeft gevoed.”

Telegraaf-commentator Paul Jansen over de minister-president.

 

“Dat vestigt de aandacht op Frans Timmermans. De capabele minister van Buitenlandse Zaken schuwt geen stevige aanpak, maar denkt bovenal in termen als conflictbeheersing. Het is de taal van diplomaten, wat Timmermans zelf ook is geweest. De PvdA-bewindsman lijkt het Nederlandse beleid in de huidige crisis te dicteren. In alles is zijn hand zichtbaar. Timmermans gaat naar Kiev; Rutte wacht. Timmermans gaat naar de VN; Rutte wacht. Het is het heilige geloof in de dialoog, waarbij de premier duidelijk is gemaakt dat hij maar één keer de deur in het gezicht van Poetin kan dichtgooien. Dus blijft Rutte bellen. Voor een aller-, allerlaatste kans.”

Diezelfde Jansen over Timmermans.

 

“Di Rupo had blijkbaar wel tijd om naar Tomorrowland te gaan. Was hij 10 kilometer verder gereden, dan kon hij de familie condoleren”

Aan boord van vlucht MH017 zaten ook vier Belgen. Maar de Belgische regering geeft vooralsnog niet echt thuis voor de nabestaanden. (ANP)

 

“Nu kunnen we samen een terrasje pikken. Wel gezellig moet ik zeggen. Ik kijk mijn ogen uit in het dorp. Onvoorstelbaar wat er allemaal veranderd is in al die jaren”

Jan van Gelder keek de afgelopen 30 jaar niet verder dan zijn eigen legerverzameling, die hij nu nagenoeg geheel laat veilen. In die tijd kreeg de Nederlandse Televisie een derde zender, ontstond het internet en veranderde ook zijn dorp drastisch. Gék!

 

“Nederland kan in principe een commando-eenheid of enkele pelotons mariniers uitsturen om de plek des onheils veilig te stellen, zodat de rampenonderzoekers hun werk kunnen aanvangen. Maar daarvoor is het enerzijds al te laat – de rebellen hebben bewijsmateriaal van de raketbeschieting kunnen verdonkeremanen – en anderzijds is er een groot gevaar van escalatie.”

Eric Vrijsen van Elsevier hinkt overduidelijk op twee gedachten.

 

“Mijn dochter weet dat het niet vanzelfsprekend is om met het kleine vliegtuig te gaan. Wij pakken af en toe ook gewoon de trein.”

Winonah de Jong, de vrouw van voetballer Nigel, benadrukt in Grazia dat haar kinderen vooral niet hebberig moeten worden.