Politiek

Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders vierkant achter Fatima Elatik

14-07-2014 16:31

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) spreekt haar steun uit voor Fatima Elatik (PvdA Amsterdam). Dat uitgerekend het CIDI Fatima Elatik in een kwaad daglicht stelt, getuigt van weinig oog en respect voor bondgenoten in de strijd tegen antisemitisme. Dit meldt het SMN maandag in een persbericht. 

Elatik kwam onder vuur te liggen omdat ze werd gefotografeerd samen met een pro-Palestina aanhanger op de pro-Palestina demonstratie in Den Haag afgelopen weekend.

Met name het CIDI was niet te spreken over de deelname van Elatik aan een demomstratie waar ook extremistische anti-Israel leuzen werden gescandeerd en borden met swastika’s werden gezien.

Het SMN schrijft hierover:

 

“In de marge van vreedzame uitingen van protest en solidariteit zijn er helaas altijd blinde fanatici te vinden die verwerpelijke slogans aanhangen. Zo ook afgelopen zaterdag tijdens een vreedzame demonstratie in Den Haag tegen de politiek van de Israëlische regering. Duizenden kwamen hun solidariteit betuigen met het volk van Gaza. De organisatoren hebben terecht afstand genomen van een aantal haatdragende boodschappen. Antisemitisme moet altijd zonder aarzeling worden veroordeeld.”

 

Over Elatik en Esther Voet, de direteur van het CIDI schrijft het SMN onder meer het volgende in hun persbericht:

 

“PvdA-politica Fatima Elatik, die bekend staat als voorvechtster van begrip en dialoog tussen Joden en moslims in Amsterdam, nu het mikpunt is geworden van verdachtmakingen, omdat zij zaterdag meeliep in de demonstratie. Ook Esther Voet, directeur van het CIDI, maakt zich hieraan schuldig. Zij moet zich schamen om een bondgenoot in de strijd tegen antisemitisme zo persoonlijk aan te vallen en verdacht te maken.”

 

Volgens het SMN “verdient Fatima Elatik alle steun vanwege haar intensieve inzet voor een constructieve dialoog tussen Joden en Marokkaanse Nederlanders.”