Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

11-07-2014 19:19

“Door de uitspraken van rechter en VN-commissie ontstaat een situatie waarin Zwarte Piet de inzet van een juridisch gevecht en een prestigestrijd wordt die alleen maar verliezers kent. De grootste verliezer is de verdraagzaamheid zelf.

Want als gekwetste christelijke groepen gay prides, en moslims in hun ogen te veel bloot in reclames, erotische beurzen en strandvertier kunnen tegenhouden, dan wordt dit een angstig, onaangenaam land waar dictatoriale minderheden bepalen wat goed voor de meerderheid is”

Rob van Wijk in Trouw over Racisme

 

“Het is onder de rechter, Ik kan er nu niets over zeggen. Zo is nu eenmaal de rolverdeling in Nederland. Al ligt het op het puntje van mijn tong om er wat over te zeggen.”

Premier Rutte kan momenteel niks zeggen over het kort geding dat Volkert van der Graaf heeft aangespannen. Hij zou graag willen.

 

“Volkert van der G wil van z’n enkelband af. Prima. Krijgt ie een halsband. #mafkees”

Tennisser Raemon Sluiter zegt in tegenstelling tot Mark Rutte wél gewoon waar het op staat.

 

“Met de meiden onderling hebben we zulk fijn contact gehad. Ik moet echt even ontwennen.”

Voetbalvrouw Rosanna Kluivert vertelt bij aankomst op Schiphol over haar WK-belevenis in Brazilië. Het was geweldig.

“Ik wilde aan de ene kant natuurlijk nog wel meer naar Brasilia, maar het is ook wel fijn dat ik nu thuis even de was kan doen.”

Toch vindt Rosanna Kluivert het ook niet vervelend om weer thuis te zijn.

 

“Maar echte overwinningen zijn niet behaald. Na twee oorlogen die jaren duurden, hebben we twee mislukte staten en haarden van mondiale onveiligheid achtergelaten. Is het niet de hoogste tijd om onze wijze van oorlogvoeren radicaal te herzien? Oorzaken en gevolgen grondig te bestuderen, de doelmatigheid van strategie en bewapening te onderzoeken? Het jihadisme is de nieuwste gedaante van de vijand. Ook nu weer hebben we er geen doeltreffend antwoord op.”

Henk Hofland zet in NRC Handelsblad zijn vraagtekens bij de oorlog tegen terreur die sinds 11 september 2001 door het Westen wordt gevoerd.

 

“Hamas verspreidt pamfletten die burgers oproepen om als menselijk schild te dienen, hun leven op te offeren voor de goede zaak, het martelaarschap. En hier ligt de basis van de asymmetrische oorlogsvoering, want asymmetrisch is ook de mentaliteit. Waar Israëli’s het leven als heilig beschouwen, vindt het bewind in Gaza de dood heilig. Dus als er burgerslachtoffers vallen, verliest Israël en wint Hamas. Daar keren de david- en goliatrollen weer om, want de dood vinden is gemakkelijker dan het leven behouden.Dit essentiële verschil in mentaliteit wordt in het Westen nog steeds niet gezien, en zo betekent elk militair succes verlies voor Israël.”

Esther Voet van het CIDI duidt de gebeurtenissen in Israël. (De Volkskrant)

 

“We zijn nog steeds heel verdrietig. De geest is sterker dan het lichaam. Maar het lichaam moet het wel toelaten.”

Louis van Gaal weet nog niet wie hij gaat opstellen in de wedstrijd van zaterdagavond om de derde plaats op het WK. (ANP)

 

“Misschien zit er toch iets in de rassentheorie van J. Philippe Rushton die onderzoek deed naar de seksuele activiteit van Aziaten, Kaukasiërs en Afrikanen. Aziaten zijn seksueel minder actief dan Kaukasiërs en die zijn weer minder actief dan Afrikanen. It is the libido, stupid!”

Meindert Fennema observeert japanners die te weinig neuken in De Volkskrant