Politiek

VVD-fractiepenningmeester Groningen stapt op

03-07-2014 14:37

Hein Hilarides stapt per direct op als Statenlid van de provincie Groningen, nadat bij een controle bleek dat er onregelmatigheden in de administratie zitten. Als fractiepenningmeester was Hilarides daarvoor verantwoordelijk.

‘Geen grote zaken’

Volgens Hilarides zijn de onregelmatigheden niet in overeenstemming met de eisen die zijn partij stelt aan de integriteit van haar bestuurders en politici, zo meldt RTV Noord. “Het gaat niet om grote zaken. Formeel heb ik iets niet goed geboekt en daar trek ik mijn conclusies uit”, zo zei hij tegen de regionale omroep.

‘Vreselijk’

Hij zei verder niet inhoudelijk op de zaak in te willen gaan, omdat dat “niet wijs” zou zijn en het bovendien “een te lang verhaal” is. Zijn fractievoorzitter Mirjam Wulfse zei “erg geschrokken” te zijn en de situatie “vreselijk” te vinden. De landelijke VVD onderzoekt de zaak.

Commissaris van de Koning van Groningen, Max van den Berg, heeft inmiddels om opheldering gevraagd bij de VVD-fractie. Hij wil onder meer boven tafel zien te krijgen of er provinciaal geld met de zaak is gemoeid.