Politiek

Haagse PvdA-wethouder wilde met eigen receptie ‘werklozen helpen’

02-07-2014 12:04

De Haagse PvdA-wethouder Henk Kool van Economie en Armoede die in opspraak kwam omdat hij stond op een eigen afscheidsreceptie, deed dit onder meer om werklozen aan een baan te helpen. Tijdens de bijeenkomst werden de hapjes en drankjes geserveerd door mensen zonder baan. Dit in de hoop hen te koppelen aan de vele aanwezige werkgevers. “We proberen op die manier van dit afscheidsfeestje een soort reintegratiebureau te maken”, zegt de scheidend wethouder tegen Omroep West.

Kool wilde ‘zijn moment’ niet delen Kool kwam eind vorige maand in opspraak omdat hij een eigen afscheidsfeest in het Haags Gemeentemuseum had geëist. Hij weigerde ‘zijn moment’ te delen met drie andere collega-stadsbestuurders die opstappen. Door alle ophef besloot de gemeente Den Haag deze week de regeling voor vertrekkende wethouders aan te passen.

Regeling aangepast na affaire

ls er meerdere wethouders in Den Haag tegelijkertijd afscheid nemen, dan geven zij voortaan één gezamenlijke afscheidsbijeenkomst. Dat heeft de gemeente besloten, zo antwoordde burgemeester Jozias van Aartsen dinsdag op vragen. Volgens Van Aartsen worden de kosten van het afscheid van Kool geraamd op zo’n 20.000 euro voor 400 gasten. Het afscheid van de drie andere wethouders kost 45.000 euro. Daar zullen zo’n 900 gasten voor worden uitgenodigd.

Vlag uit bij Richard de Mos

Bij de Haagse Groep de Mos/Ouderen Partij ging de vlag uit bij het vertrek van Kool. Het oud-PVV Kamerlid Richard de Mos boycotte het afscheidsfeest.

Lees ook

RTV West – Kool wil op receptie werklozen aan baan helpen