Politiek

Wiebes: 20 miljoen euro verduisterd bij de Belastingdienst

30-06-2014 12:34

Er is 20 miljoen euro verduisterd bij de Belastingdienst. Dat schrijft staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) maandag aan de Tweede Kamer. Dat zou gebeurd zijn met één transactie.

“Op 25 juni 2014 ben ik geïnformeerd over een mogelijke verduistering. Het betrof een enkele transactie, waarbij er onder verdachte omstandigheden een bedrag ten onrechte is uitbetaald. Naar aanleiding van deze verdachte transactie is er door de Belastingdienst, de FIOD en het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek gestart. Inmiddels laat de stand van het onderzoek het toe dat ik u het volgende op hoofdlijnen kan melden. De omvang van het schadebedrag bedraagt waarschijnlijk ongeveer 20 miljoen euro, waarbij het tot nu toe niet gaat om toeslagen of inkomstenbelasting. In de afgelopen dagen zijn er in het kader van het onderzoek nog de nodige acties geweest.”

Wiebes wil niet meer over de kwestie kwijt omdat het onderzoek van de FIOD, het OM en de Belastingdienst nog in volle gang is en hij dat niet wil verstoren.