Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

26-06-2014 19:09

“Ik vind een fantastische tackle waarmee ik een doelpunt voorkom veel geiler dan een goal of een pass. Dat is door de jaren heen zo gekomen. Daar krijg ik veel meer voldoening van dan door een mooie pass”

Nigel de Jong vertelt in het blad Helden over zijn voetbalerotiek.

 

“Heren, het ís geen kunst, het is spórt! De essentie van sport is de krachtmeting. Het zou natuurlijk grappig zijn als Lewis Hamilton tijdens een Formule 1-race af en toe een donut draaide of een stukje kunstig achteruitreed, maar hij kijkt wel uit, want dan verliest hij. Schuchter proeven de preciezen het rekkelijke jargon. Niet ‘mooi’ maar ‘effectief’. ‘Effectief’ – als je ‘t een paar keer zegt valt het eigenlijk best mee.”

Jan Kuitenbrouwer mengt zich in NRC Handelsblad in het debat tussen de ‘preciezen verenigd in School Cruijff’ en ‘de rekkelijken in School van Gaal’.

 

“U heeft twee nieren, daarvan kunt u er best één missen.”

Als jaarlijks 1 op de 10.000 bij leven een nier afstaat dan is de wachtlijst zo weg, stellen prof. Peter Kooreman en donor Henk Smid in NRC Handelsblad.

 

“10. Neem mij vooral niet serieus. Ik sta stijf onderaan in het pooltje op mijn werk.”

Wouter Bos analyseert in de Volkskrant het WK in tien punten. Dit is punt tien.

 

“Ons doel is dat Malinezen de Heere Jezus leren kennen en een vorm vinden waarin zij dat kunnen uitdragen. Denk bijvoorbeeld aan kleine huisgemeentes. Dan is er de mogelijkheid om de Bijbel te lezen en meer en meer in geloof te groeien. Het mooiste zou zijn als ook deze groep het geloof weer doorgeeft aan anderen”

Zendelinge Hedi Vijge duidt de grote problemen waar Malinezen mee kampen.

 

“Eerlijk gezegd zijn linkse mensen niet altijd even goed in relativeren.”

ThePostOnline-medewerker en GroenLinks Amsterdam woordvoerder Huub Bellemakers maakt heel Nijmegen boos in een fijn interview met VOX Magazine, de communicatieglossy van de Radboud Universiteit.

 

“Ik zei ‘doordrijf’ en niet ‘kutwijf’, kom nou”

De spanningen in de Tilburgse raad liepen hoog op en raadslid Hans Smolders, voormalig chauffeur van wijlen Pim Fortuyn, zou daarbij vulgair taalgebruik hebben gebezigd. Zelf ontkent hij in alle toonaarden.