Politiek

65 procent van de kiezers: islamitische cultuur hoort niet bij Nederland

26-06-2014 13:39

Maurice de Hond heeft op verzoek van de PVV een representatieve steekproef gehouden onder ruim 1200 mensen over de plannen van de PVV tegen de islam-terreur in Nederland.  Daaruit blijkt dat 65 procent van alle Nederlanders van mening is dat de islamitische cultuur niet bij Nederland hoort. Ook een meerderheid van de kiezers van PvdA, SP en CDA vindt dit.

Het onderzoek is gedaan in het kader van een PVV-voorstel om islam-terreur tegen te gaan. Daaruit blijkt onder meer dat 82 procent denkt dat door de terugkerende jihadgangers de kans op een aanslag in Nederland is vergroot.  Bijna de helft vindt dat het kabinet te weinig doet om aanslagen te voorkomen en  67 procent wil grenscontroles invoeren om terugkerende jihadisten tegen te houden.

Geert Wilders laat in een verklaring weten:

“Het is glashelder: Nederlanders willen een veiliger Nederland. Mensen willen jihadisten terecht uit Nederland weren en hun paspoort afpakken, grenscontroles invoeren en meer mankracht voor de AIVD. Het is een absolute doorbraak en ook geweldig dat nu niet alleen tweederde van de Nederlanders vindt dat de islamitische cultuur niet bij Nederland hoort, maar dat een meerderheid van de kiezers van alle partijen (behalve D66) deze mening deelt, inclusief die van de PvdA, SP en CDA!”

Hond