Politiek

Ouders Theo van Gogh: Mohamed Azahaf liegt

13-06-2014 14:45

Mohamed Azahaf, de initiatiefnemer van de petitie ‘Stop voordracht Guido van Woerkom als Nationale Ombudsman’, heeft gelogen over een ontmoeting met de ouders van de vermoorde filmmaker Theo van Gogh. Dat schrijven deze in een ingezonden brief in het Parool. “Joepie wat ben ik vandaag zo vrolijk, oh zo vrolijk ben ik nog nooit geweest”, schreef Azahaf op een internetforum vlak na de moord op Van Gogh. Toen die zaak begin deze maand werd opgerakeld, zei Azahaf in het Parool dat hij de ouders van Van Gogh juist zijn medeleven had betuigd in een uitzending van de NOS.

Dat blijkt een leugen. In het Parool schrijven Johan en Anneke Van Gogh vrijdag:

“In Het Parool van 6 juni 2014 schrijft publicist Marcel Duyvestijn onder meer over Mohammed Azahaf , die door De Telegraaf ‘leugen-Marokkaan’ wordt genoemd. Deze Azahaf, ambtenaar voor alle Amsterdammers in Oost, heeft Van Woerkom een racist genoemd.

Deze ambtenaar schreef in 2004 na de moord op Theo van Gogh: ‘Joepie wat ben ik vandaag vrolijk zo vrolijk oh zo vrolijk ben ik nog nooit geweest.’

In Het Parool van 7 juni ontkent Azahaf dat hij dit geschreven heeft. Volgens hem heeft hij na de dood van Theo in een live-NOS-uitzending, waarbij de ouders aanwezig waren , hun zijn medeleven betuigt.

Nu hebben de ouders van Theo kort na zijn dood niet aan een NOS-live-uitzending deelgenomen en ook nimmer van Azahaf een blijk van medeleven ontvangen. Azahaf liegt derhalve.

A. en J. van Gogh – ouders van Theo”

Lees ook

Telegraaf – Bestrijder ombudsman was radicaal

Azahaf – Benoeming Van Woerkom is verkeerd signaal aan samenleving