Politiek

Hero Brinkman wil nog meer pluche

13-06-2014 13:49

Hero Brinkman, de oud-politieman die voor de PVV in de Tweede Kamer ging zitten tot hij eruit gewipt werd en uiteindelijk weer ‘iets’ bij de politie ging doen, is al het blauw kennelijk al weer zat. Hij wil zijn politieke ambities verruimen. Dit meldt hij zelf op zijn Facebookpagina.

Volgens een bericht op de social mediasite is hij alweer bezig met een lijst en zoekt hij mensen die hem willen steunen.

“Ik ben al tijden bezig met een lijst, maar indien er evengoed nog andere mensen zijn die interesse hebben voor Provinciale Staten of 1e Kamer, laat me dat weten. Ik neem contact met je op,” stelt de gewezen politicus. Brinkman is nog steeds Statenlid in Noord-Holland. In 2012 scheidde hij zich af met twee anderen van de PVV om uiteindelijk als eenmansfractie te eindigen in de Provinciale Staten.

Na zijn vertrek bij de PVV begon Brinkman de Onafhankelijke Burgerpartij (OBP), na een fusie met Trots op Nederland werd dat het Democratisch Politiek Keerpunt. Hiermee haalde hij in 2012 0,1 procent van de stemmen. Dit was verre van genoeg voor een Kamerzetel.

Screen Shot 2014-06-13 at 14.06.58