Politiek

We dachten al: waar blijft die? Aangifte tegen Van Woerkom

05-06-2014 12:26

De Roermondse advocaat Naher Birrou gaat vandaag bij de politie aangifte doen tegen beoogd Nationaal Ombudsman Guido van Woerkom. Hij doet dat naar eigen zeggen namens een grote groep mensen in Nederland, die hem daarover benaderd hebben. Dat meldt Dichtbij.nl.  De aangifte was het enige wat nog ontbrak in de door het VARA-weblog Joop aangejaagde affaire.

‘Discriminatie is nu eenmaal strafbaar’

Al dagen beheerst de affaire de opiniepagina’s. Na een soort van petitie tegen Van Woerkom opgesteld door lokale politici was het alleen nog wachten op het sluitstuk dat heden ten dage bij elke affaire lijkt te horen: aangifte.

Volgens advocaat Birrou heeft Van Woerkom in 2010 een strafbaar feit gepleegd met zijn opmerking over een Marokkaanse taxi-chauffeur:

“Wat mij betreft kan dit niet zonder (rechts)gevolg uitblijven. De wet is immers voor eenieder gelijk en discriminatie is nu eenmaal strafbaar.”

Vanmiddag stemmen

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) wil donderdagmiddag in de Kamer stemmen over de voorgenomen benoeming van Van Woerkom tot Nationale ombudsman. Dat heeft haar woordvoerster gezegd. Na de lunch wordt tijdens de zogeheten regeling van werkzaamheden, waarbij de vergaderagenda wordt vastgesteld, duidelijk of de fracties het voorstel van de Kamervoorzitter steunen. Als dat zo is, wordt de stemming rond 14.45 uur verwacht.

Lees ook

Dichtbij – Roermondse advocaat Naher Birrou doet aangifte tegen Van Woerkom