Politiek

LIVE: Fractie ouderenpartij 50Plus valt uiteen

28-05-2014 14:49

Opmerkelijke ontwikkelingen bij Ouderenpartij 50Plus. Werd in eerste instantie gemeld dat fractiegenoot Martine Baay opstapte, inmiddels lijkt het andersom te liggen: het bestuur van de partij wil af van fractievoorzitter Norbert Klein. Updates hier onder.

Update 16.18 – Uit een mailtje van een medewerker van Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg om 15.11 uur vanmiddag aan het presidium van de Tweede Kamer blijkt dat Klein op eigen houtje heeft geopereerd.

50plus

Update 15.45 – Volgens vicevoorzitter Maurice Koopman heeft fractievoorzitter Norbert Klein het hoofdbestuur van de partij dinsdagavond laten weten dat hij niet meer met Baay kon samenwerken. Dat zegt Koopman tegen het ANP.  Koopman spreekt van ‘een zeer eenzijdige actie’. Het hoofdbestuur heeft met een aantal nauw betrokkenen van de fractie gesproken, maar geen afdoende verklaring kunnen vinden voor de stap van Klein. Het heeft toen nog geprobeerd tot een oplossing te komen, maar dat is niet gelukt. Daarop werd besloten het vertrouwen in hem op te zeggen.

Update 15.39 – Jan Nagel tegen ThePostOnline:

“Ik ben in ieder geval nog senator voor 50Plus.”

Update 15.26 – Het hoofdbestuur van 50 Plus schrijft:

“Het hoofdbestuur heeft na consultaties van de belangrijkste betrokkenen besloten het vertrouwen in Norbert Klein op te zeggen. Norbert Klein wordt verzocht zijn zetel ter beschikking te stellen. Het hoofdbestuur beschouwt vanaf heden Martine Baay als vertegenwoordiger van 50Plus in de Tweede Kamer.”

Update 15.14 – Verwarring! Het bestuur van 50Plus zet fractievoorzitter Norbert Klein uit de partij. Baay gaat 50Plus leiden in de Tweede Kamer.

Origineel bericht 14.49 De tweekoppige fractie van 50Plus gaat uiteen, Martine Baay begint voor zichzelf. Als reden geeft het Kamerlid een ‘onherstelbare vertrouwensbreuk’ met fractievoorzitter Norbert Klein. Baay volgde Henk Krol op als Kamerlid in oktober vorig jaar. Het is niet voor het eerst dat een ouderenpartij uiteenvalt.

Eind jaren negentig viel het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) uiteen.

Dit bericht wordt aangevuld