Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

22-05-2014 20:05

“Zoals in de jaren dertig sommige mensen dachten dat de vernietiging van de onvolmaakte Weimarrepubliek tot iets beters zou leiden, zo denken sommigen nu dat de vernietiging van de onvolmaakte EU de wereld een stukje mooier zal maken. [..]

Als Europa valt, hebben we een grote Weimarrepubliek, van de Noordzee tot de Middellandse Zee. Een stem tegen het Europese project is een stem op de fascisten.”

Arnon Grunberg laat zich op de voorpagina van de Volkskrant niet alleen van zijn Eurofiele standpunt zien; EU-tegenstanders noemt hij zelfs fascisten.

 

 

“Nee, die Van Baalen is dan weer niet helemaal mijn mannetje. Qua uiterlijk sowieso niet. Hij lijkt me wel slim, maar Van Baalen heeft gewoon een imagoprobleem. Ik zou hem zelf heel graag willen stylen. Dat kan ik ook hoor, bij de Soundmixshow deed ik dat ook altijd.”

Henny Huisman stemde VVD, maar vind Van Baalen er nu net weer niet uit zien. Die kan wel een Soundmixshow makeover gebruiken, aldus de oud-presentator.

 

 

“Negen jaar is de leeftijd dat je in dit land in groep 6 zit, dat je eindeloos buiten speelt, eindeloos giechelt met je vriendinnen, fantaseert over hoe het zal zijn als je later groot bent. Het is niet de leeftijd waarop je fantaseert over seks, al helemaal niet met een volwassen man. Laat staan dat je toe bent aan wat erop volgt: zwangerschap, bevalling, moederschap.”

In Trouw ageert Elma Drayer tegen de ‘internationale trend’ van kindhuwelijken.

 

 

“Heeft Europa een toekomst? De Duitse filosoof Jürgen Habermas denkt van wel, maar alleen als Europa een politieke unie wordt. Het loont de moeite om op deze dag van de Europese verkiezingen te bezien waar deze belangrijke en door velen gevolgde denker over Europa precies voor staat.

Habermas ziet de ontwikkeling richting een politieke Europese unie als „onvermijdelijk.” Nu gebeurt het wel vaker, vooral bij filosofen, dat men een gewenste ontwikkeling als onvermijdelijk voorstelt.”

Niet Rob Wijnberg, maar dr. ir. Pepijn van Houwelingen spreekt hier voor het Reformatorisch Dagblad over diversiteit in Europa.

 

 

“We hebben een twaalfkoppig team dat checks en balances loslaat op alle binnenkomende uitslagen. Er wordt onder meer gefilterd op opkomst, meer dan zestig procent is bijvoorbeeld verdacht. Ook houden we in de gaten of er niet bovenmatig veel stemmen voor één partij binnenkomen.”

Geenstijler Bart Nijman licht de checks die de site gebruikt bij het tellen van de stemmen nader toe tegenover ThePostOnline. Gisteren stelden critici vragen bij de betrouwbaarheid van de Nodeloos Kwetsende telling.