Politiek

Mensen met een Mening – Woensdageditie

21-05-2014 19:48

“Of het nu om Europa of Nederland gaat, hoeveel partijen zijn er niet in grote narigheid? Het lijkt wel alsof de PvdA naar haar einde loopt, CDA heeft weer andere problemen en D66 maakt nu een tweede genadeslag in Amsterdam mee. Dat zijn allemaal intellectuelen; die moet je uit de politiek houden.”

Emeritus hoogleraar ‘Nieuwste Geschiedenis’ Maarten Brands schetst de moeilijkheden rond de huidige partijen voor de Volkskrant.

 

 

“Maar deze zijn gewoon bij de automaten te koop. Bovendien is Nederland echt niet het enige land dat met een dergelijk systeem werkt, dus hier verwachten we geen problemen”

Ja, wat kan er nou helemaal mis gaan? De NS-woordvoerder reageert op het feit dat er straks alleen nog maar met OV-Chipkaarten gereisd kan worden. Het centraal station van de hoofdstad gaat dan overigens nog niet ‘helemaal op slot’. Behalve na middernacht natuurlijk, dan blijft het gewoon de reizigersfuik die het ‘s nachts altijd is.

 

 

“De stevige groei van het aantal Eritrese vluchtelingen meegewogen, is Nederland binnen Europa nog steeds geen populair bestemmingsland voor vluchtelingen; 70 procent van alle vluchtelingen naar Europa zoekt zijn heil in Duitsland, Frankrijk, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Naar rato van de bevolkingsomvang gaan er meer vluchtelingen naar België, Hongarije, Oostenrijk, Luxemburg, Malta en naar Zweden, dat beide lijsten aanvoert. Nederland is zowel absoluut als relatief Europees een middenmoter. De tijdelijke Nederlandse ‘piek’ past bovendien in de groeitrend. Eind maart noteerde Eurostat 435.000 asielzoekers voor de gehele Unie in 2013; 100.000 meer dan een jaar eerder. De ophef rond de Eritrese toestroom naar Nederland moet dus vooral in perspectief worden gehouden. Alleen in Libanon (4,4 miljoen inwoners) verblijven nu al meer dan een miljoen vluchtelingen uit Syrië. Daar is het woord ‘ontwrichtend’ eerder op zijn plaats.”

NRC Handelsblad nuanceert in haar immer anonieme Commentaar de vermeende vluchtelingenstroom naar Nederland waar staatssecretaris van Justitie en Veiligheid onlangs voor waarschuwde
 

 

“Jeugd van tegenwoordig: scholieren kiezen #PVV als grootste: 14,9 %, gevolgd door de Piratenpartij 14,5 %. In mijn jeugd was dat heel anders”

Politiek journalist voor de Volkskrant Jan Hoedeman blikt terug op de goede ouwe tijd.
 

 

“Het is moeilijk om Witteman de neutrale tv-presentator en Witteman de boze columnist als twee verschillende mensen te zien. Ook in zijn positie hoort stemgedrag off the record te blijven. Dat weet Paul best, maar in deze week van terugblikken (het was echt goed, vroeger) is hij de weg helemaal kwijt geraakt.”

TV-recensent Hans Beerekamp velt in NRC Handelsblad een vernietigend oordeel over Paul Witteman inzake het incident met Alexander Pechtold in PenW gisteren.
 

 

“Ik ben van mening dat de oproep van de website GeenStijl niet in strijd is met de voorschriften die van toepassing zijn op het bekendmaken van de uitslag van de stemmingen.”

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) in een brief aan Viviane Reding, de Eurocommissaris voor Justitie en Mensenrechten. Die laatste had haar vraagtekens bij de actie van Geenstijl.
 

 

“Maar ik heb deze theorie eigenlijk snel weer moeten verwerpen toen ik Wilders op een foto in de krant zag. Hij had een driedelig pak aan en met daaronder een vestje. Dat vest deed mij denken aan een tiroler. En de tiroler doet mij natuurlijk denken aan de rechts-extremistische en antisemitische Oostenrijkse partij FPÖ. Wilders wil overigens met die partij samenwerken. ” 

Voormalig jeugdjournaal-presentatrice Marga van Praag vindt Wilders stom want een kogelvrij vest = extreen-rechts. Zij verwart in de Volkskrant het kogelvrij-vest dat Geert Wilders moet dragen vanwege zijn mening met een statement.

 

 

“Bid voor kiezers zoals u ook voor machthebbers bid. Bid hen inzicht, wijsheid en daadkracht toe.

Draag de verkiezingen aan de Heer op, dat het bij mag dragen aan wat God voor de mensen wil.

Dank voor de kandidaten die laten merken dat ze van onze Heer afhankelijk zijn. Bid ook voor hen.”

Nagekomen bericht van de gebedscoördinator van de ChristenUnie. Werd er al eerder gebeden voor Fred Teeven, nu is het de beurt aan de Europese Verkiezingen.

 

 

Ene Dagobert Duck wil wel investeren in nieuwe uitvindingen voor Transavia, maar stelt wel voorwaarden: