Politiek

‘Omgangsvormen Sopranos menselijker en eleganter dan PvdA Groningen’

09-05-2014 15:05

Dig Istha, PvdA-wethouder in Groningen, heeft uitgehaald naar de partijcultuur van de PvdA in de stad. “De omgangsvormen bij de Sopranos zijn menselijker en eleganter dan bij de PvdA in Groningen”, zo zegt Istha in gesprek met RTV Noord. Istha werd anderhalf jaar geleden als troubleshooter binnengehaald na grote interne problemen bij de partij.

Eerder al forse kritiek

Nu zijn werk erop zit, wordt hij weer afgeserveerd.  De PvdA kiest ervoor om Roeland van der Schaaf zijn wethouderspost te laten houden.“Alles was erop gericht om Van der schaaf zijn wethouderschap te continueren en mij terug te laten keren naar Amsterdam. Na de verkiezingen heb ik nauwelijks tot geen contact gehad met partijgenoten. Ik heb uiteindelijk in de krant moeten lezen dat er een nieuw college is en wie de wethouders worden. Dat is toch bizar.”

Istha had eerder al forse kritiek op de Groningse PvdA, toen hem duidelijk werd dat “de PvdA-elite hem weg wilde hebben”. Voor de afgelopen verkiezingen werd hem al duidelijk gemaakt dat er na de verkiezingen geen ruimte meer zou zijn voor Istha.