Politiek

OPROEP! Stemmentellers gezocht voor #EU2014

21-05-2014 09:50

Hoewel Nederland op donderdag 22 mei naar de stembus gaat voor de Europese verkiezingen, komt de uitslag pas op zondag 25 mei, tegen middernacht. De Europese Commissie heeft Nederland verboden de voorlopige uitslag eerder bekend te maken. Resumerend: Brussel verbiedt Nederland de verkiezingsuitslag snel te melden.

This will not stand“, dachten onze collega’s van het roze opinieweblog Geenstijl. De website roept op om zelf stemmen te gaan tellen en deze door te geven aan de redactie van Geenstijl. Op haar kenmerkende wijze schrijft de website:

“Laten wij dat ene kleine polderlandje zijn dat dapper weerstand biedt tegen de democratiehaat van de Europese Unie. Die Superstaat houden we niet tegen, maar laat de rest van Europa zien dat we niet zwichten. Ook al stem je zelf niet voor dat zinloze Europarlement van anonieme, volgevreten juichaapjes: red de democratie, stop de Europese censuur, en doe ECHT IETS voor je recht op transparante democratie. MELD JE AAN ALS STIJLLOZE STEMMENTELLER en ga op 22 mei om 20:30 uur in een stemlokaal bij jou in de buurt luisteren naar de stemuitslagen, die volgens de Kieswet hardop voorgelezen moeten worden. En daar mag je gewoon bij zijn. Geef jezelf op via [email protected]. Zodat wij de uitslagen van zo veel mogelijk stembureaus kunnen oogsten en met heel Nederland kunnen bouwen aan een betrouwbare, democratische en transparante Stijlloze #EUxitpoll. Fuck the EU. Lang leve Europa!”

ThePostOnline ondersteunt actie Geenstijl

Dat “Fuck the EU” laat ThePostOnline wegens voorbij het eigen gelijk aan de GS-redacteur van dienst, de oproep voor meer transparantie inzake de Europese verkiezingen juichen wij echter wel toe. En ondersteunen deze.

Aanmeldformulier

Voor meer informatie over deelname wendt u zich tot Geenstijl of u vult gelijk dit aanmeldformulier in.

Dit is een repost vanwege dit.