Opinie

Mensen met een mening – woensdageditie

30-04-2014 19:28

“Een bijdrage in negatieve zin. GeenStijl: ‘objectief, gefundeerd en verbindend’ heeft er namelijk geen enkel belang bij om waarheidsgetrouwe artikelen te publiceren. Genuanceerdheid en gedegen journalistiek vervullen de behoefte van de boze witte man namelijk niet. De vrijheid van meningsuiting staat voor de redactie van GeenStijl gelijk aan de vrijheid tot discriminatie. Entertainment moet ten koste van anderen.”

Nourdine Tighadouini is een boze getinte man en leest liever het Parool.

 

“1. Slaapkamers (VPRO) Nederlandse versie van serie The British in Bed. Pieter Kramer ontmoet stellen die naast elkaar gelegen vertellen over hun relatie en liefdesleven. De casting is voortreffelijk, maar ook montage en storytelling maken de soms behoorlijk excentrieke partners in korte tijd tot dierbare bekenden. Van De Familie (Michiel van Erp), producent van seizoenskampioen Ramses.”

Het beste televisieprogramma van de maanden maart en april volgens NRC-recensent Hans Beerekamp in zijn periodiek overzicht. Voor de rest van zijn top-5 moet u de krant kopen.

 

“De hele UvA is vrijdag vrij omdat het dan de dag na de Dag van de Arbeid is. Ik zal niets zeggen over de zesjescultuur.”

Lisa de Boerop op Twitter.

 

“Het afbreken van handelsbarrières is vaak niet een kwestie van minder, maar juist meer Europese regels. Lidstaten beschermden hun eigen afzetmarkt met allerlei regels waar in de praktijk alleen de eigen nationale kampioen aan kon voldoen. Met gestandaardiseerde Europese regels worden dat soort verborgen handelsbarrières opgeruimd. En hier zit precies Camerons dilemma. Hij heeft Engeland een referendum over het EU-lidmaatschap beloofd. Het Britse bedrijfsleven ziet daar niets in, vrezend voor de gevolgen voor de Europese afzetmarkt. Cameron hoopt dat hij met het referendum in de hand de EU tot concessies kan dwingen: minder Europese regels en meer bevoegdheden voor de Britten om eigen regels te stellen. Die concessies moeten de Britse kiezers er vervolgens van overtuigen om voor een voortgezet lidmaatschap te stemmen. Zo kan hij zowel het bedrijfsleven als zijn kiezers tevreden houden.”

NRC-columnist Coen Teulings over het dilemma waar de eurokritische Britse premier zich voor gesteld ziet.

 

De Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) deed in het tv-programma WNL de ’dappere’ uitspraak: „Voor wie dit verstiert zoeken we een leeg eiland.” Het ging over criminele voetbalsupporters. ’s Avonds, na de wedstrijd HeraclesAjax, zijn er trein- en metrostellen vernield door deze maniakale ’supporters’. Heeft Van Baalen al een leeg eiland gevonden en wat wil hij daar met die gasten gaan doen?”

Ingezonden brievenschrijver Henk Mulder uit Hasselt in de Telegraaf.

 

“Berlusconi heeft zich met zijn uitspraken zelf buitenspel gezet. Daarvoor is binnen de Europese Volkspartij geen plaats.”

CDA-lijsttrekker voor de Europese parlementsverkiezingen Esther de Lange tegen het ANP. Het CDA vindt dat de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi niet thuishoort in de Europese Volkspartij, waarvan het CDA deel uitmaakt. De christendemocraten reageren hiermee op de jongste anti-Europese en anti-Duitse uitlatingen van de Italiaanse politicus.

 

“Als Farage een retorische boef is dan is Van Rossem ook niet te vertrouwen!”

Roderik van Grieken, directeur van het Nederlands Debat Instituut, analyseert het optreden van Maarten van Rossem bij Pauw & Witteman. VK.nl.

 

“Ik heb acht maanden in mijn leven gehad die heel bijzonder waren. Dit is mijn beproeving, en ik ben ervan overtuigd dat die me ergens gaat brengen. Ik volg het pad, ik word geleid, dat voel ik.”

Fatima Elatik vertelt in Trouw over haar dochter, die na acht maanden zwangerschap dood werd geboren.

 

“Soms ben ik verdrietig, en dan huil ik, en dan is het weer over. Ik voel een ongelooflijke kracht en ik weet niet waar die vandaan komt. Zelf ben ik echt niet zo sterk. Er is iets anders wat het heeft overgenomen, ik kan het niet anders beschrijven dan als goddelijke kracht. Heel bijzonder.”

Nogmaals Fatima Elatik.