Opinie

Mensen met een mening – donderdageditie

24-04-2014 19:12

“Het is nu wel duidelijk dat Roderic in feite als D66-dubbelagent met een dubbele agenda voor Red Amsterdam lijsttrekker was. Het verkiezingsprogramma van Red Amsterdam verschilt op essentiële punten met dat van D66′,

‘Er is keihard kiezersbedrog gepleegd naar de Amsterdamse burgers toe. Ook heb ik na de verkiezingen vernomen dat Roderic hoopte op 2 zetels en dan wethouder wilde worden in een coalitie met D66’

‘Roderic gaat dwars tegen het verkiezingsprogramma in om een leuke baan te krijgen. Hij zegt eigenlijk: “Jongens, bekijk het maar!” Ik voel mij belazerd en de kiezers ook. Hij is puur voor eigen belang bezig geweest.”

Daphna Brekveld, nr3 op de verkiezingslijst van Red Amsterdam, is op z’n zachtst gezegd niet blij met het plotselinge vertrek van haar lijsttrekker naar D66.

 

“Het is ondenkbaar dat Nederlandse inlichtingen over Somalië niet door Amerikanen gebruikt zijn bij drone-aanvallen. Amerika gebruikt alle info die gegeven wordt. En Nederland levert, zo laten documenten zien, belangrijke inlichtingen over Somalië.”

Brandon Bryant, een voormalig dronepiloot die zes jaar actief was bij de uitvoering van het Amerikaanse droneprogramma in NRC Handelsblad. Volgens minister van Defensie Jeanine Hennis (VVD) echter werkt Nederland niet mee aan zogeheten targeted killings. Niets wijst er volgens haar op dat landen zulke liquidaties uitvoeren met Nederlandse informatie.

 

“De ArenA wil gaan uitbreiden. VAK410 wil het sloopwerk wel doen”

Peter R. de Vries maakt een grapje op Twitter.

 

“Dinsdag, op de avond van de crematie, kreeg ze een heel onpersoonlijk bericht op Whatsapp van haar teamleider. Die schreef dat ze de situatie begreep, maar dat mijn dochter toch echt op het rooster stond. Ze vond dat Amber gewoon had moeten werken. Dat heeft ze uiteraard niet gedaan. Ik was zo kwaad dat ik die mevrouw direct heb opgebeld. Ook ik kreeg een grote mond.”

Bij de Vomar-supermarkt in Hoorn hoor je je als 16-jarige gewoon aan het rooster te houden, ook op de dag dat je vader wordt gecremeerd.

 

“Je moet soms afscheid nemen. Je neemt toch ook wel eens afscheid van je vrouw.”

Eigenaar Jan Otten vergelijkt zijn verdwijnende (laatste) peepshow met zijn (ex)vrouw.

 

“Vorige week was ik bij een debat over de samenvoeging van enkele gemeenten in Zuid-Holland. Stond het CDA daar twee uur lang te toeteren, maar afgelopen dinsdag stemden ze gewoon voor. Maar de journalistiek volgt die stemmingen natuurlijk niet, dat vinden ze te moeilijk.”

Ton Elias tegen VK.nl

 

“Zaterdag vliegen we naar Lefkas en daar zal ik zeker een ouzootje drinken op Zijne Majesteit.”

Nogmaals Ton Elias, over zijn invulling van Koningsnacht.

 

“Het was erg zwaar, maar heel erg gaaf. Het is voor de eerste keer in mijn leven dat ik in elkaar ben gemept.”

Sergeant Boy van Geffen tegen een instructeur nadat hij op 8 juni 2011 meedeed aan een zelfverdedigingsoefening. Ongeveer anderhalf uur na de oefening werd hij onwel. Bijna een week na de oefening bezweek de militair aan ernstig hersenletsel. Minister van Defensie Jeanine Hennis (VVD) maakte vandaag het onderzoeksrapport van Defensie naar de kwestie openbaar.

 

Bonus: een Breivik-tweet van NOS-verslaggever Martijn vander Zande.