Politiek

Haagse grabbelton: Teeven declareert cursus Duits, een flapdrol en wat zei Rutte?

23-04-2014 16:49

Ich bin, du bist, er ist, het was rijtjes leren voor Fred Teeven afgelopen zomer.  Uit een nagekomen bonnetje blijkt deze week dat de VVD-staatssecretaris voor Veiligheid en Justitie in juli vorig jaar een weekje in Château du Haut-Neubois in het Belgische Spa vertoefde. De bewindsman volgde een taaltraining Duits met groepslessen, enkele privé-lessen en conversatie-oefeningen tijdens de maaltijd. Kosten: 4385,65 euro. 

Teeven

Quote van de dag:

“Edwin de Roy van Zuydewijn is een flapdrol.”

Aldus Volkskrant-journalist Jan Tromp vanmorgen bij Radio 1. De Roy van Zuydewijn zit vanavond bij Eén op één en komt volgens presentator Sven Kockelmann met onthullingen. Vorig jaar zei Tromp dat de betrokkenheid van prins Bernhard bij het dossier De Roy van Zuydewijn ‘een verzinsel van Geenstijl‘ was. Niets was minder waar, moest ook minister-president Mark Rutte toegeven. Rutte moet zich binnenkort overigens weer verantwoorden over de intieme banden tussen prins Bernhard en de inlichtingendiensten. Wie is hier nu eigenlijk de flapdrol, Jan Tromp?

Wat zei Rutte nou precies over wat Opstelten nou precies zei?

Nog meer Rutte. Kersvers SP-Kamerlid Michiel van Nispen gaat even de diepte in met de premier. Vorige week zei minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) over een lopend onderzoek naar Joris Demmink “Het was niks, het is niks en het wordt niks.” Rutte reageerde in zijn wekelijkse persconferentie daarop met dat Opstelten vanuit zijn functie ‘ruimer gerechtigd’ is dingen te zeggen, omdat hij ‘het enige bruggetje’ is tussen de gescheiden machten. Dat is staatsrechtelijk heel erg interessant vindt Van Nispen mede omdat het Kabinet doorgaans met één mond spreekt. Wordt vervolgd.