Opinie

Mensen met een mening – vrijdageditie

18-04-2014 19:17

“Toen het publiek begon te schreeuwen ‘kruisig hem’ kreeg ik een heel naar gevoel in mijn lijf. Als je dan Jezus Christus zelf bent geweest moet het nog veel erger zijn geweest. Ik voelde het echt.”

Jan Dulles speelde mee in The Passion en voelde zich voor heel even net als Jezus.

 

“Wat een mooie stad he? Wat een mooie stad he? Wat een mooie stad he?”

De verslaggeefster van RTV Noord doet niet erg haar best om objectief te blijven, wanneer zij de hoofdrolspelers van The Passion ondervraagt.

 

“De avond liep bijna ten einde, toen een vrouw vanuit de zaal plotseling snerpte dat de zes spreeksters op het podium geen van allen een broek aan hun benen hadden. Waarop een ander zulks ‘een goed punt’ noemde en de verwerpelijkheid van ‘jurkjes, rokken en hakken’ onderstreepte. “Laten we dat idee van genderrollen die vastzitten op tafel houden!

Kijk, dat het feminisme een opleving lijkt door te maken – ik juich het van harte toe. Maar de feministische kledingpolitie mag van mij blijven waar ze thuishoort: diep in de jaren zeventig.”

Elma Drayer grijpt op Trouw.nl nog even terug op het #nkfeminisme, en maakt van de gelegenheid gebruikt een vermanende vinger te zwaaien naar de tuinbroekcultuur.

 

“Zij zouden niet allochtoon genoeg zijn, niet uit het juiste ideologische hout gesneden, te elitair zijn – en dan vergeet ik vast nog wat ernstige bezwaren. Hilarisch hoogtepunt: vrouwen die zelve de uitnodiging tot deelname nuffig afsloegen om vervolgens het inivitatiebeleid uitgebreid te bekritiseren op Twitter”

Elma Drayer weer.  Vermakelijk. Wederom Trouw.

 

“Ik moet oppassen met wat ik zeg, maar zo’n hoge boete is onbeschaamd. Als ik met mijn auto 250 kilometer per uur rijd waar ik slechts 120 mag rijden, dan kan ik iemand doodrijden. Dan hoef ik echter niet meer dan driehonderd euro te betalen.”

Voetbaltrainer Gertjan Verbeek moet vijfduizend euro betalen vanwege kritiek op een scheidsrechter.

 

“Er zijn nog veel meer ongerijmdheden in de bijna populistische benadering van het evangelie. In deze versie gaat Jezus (Jan Dulles van de Volendamse popgroep 3JS) bowlen met zijn twaalf vrienden en bereidt hij ze met een colaatje in de hand voor op Zijn lot. Wat zijn het dikke vrienden, maar waarom vousvoyeren ze hun rebelse bendeleider?”

TV-recensent Hans Beerekamp was niet onder de indruk van The Passion. (NRC Handelsblad)

 

“The Passion is ooit bedacht omdat de EO merkte dat jongeren niet meer wisten waar het met Pasen om draait. Maar ik vermoed dat het een averechts effect heeft gehad. Inmiddels denken zij dat Jezus op de Groninger Vismarkt werd gekruisigd en Simone Kleinsma er nog best goed uitziet, zoveel jaar na de onbevlekte ontvangenis van maar liefst drie J’s.”

Beerekamps collega Marcel Peereboom Voller in de Telegraaf.

 

“Ik voelde me als een 8-jarige K3-fan die volkomen onverwacht oog in oog met Karen Damen was komen te staan. Mijn Neelie. Over een kunstwerk gesproken. Als vraagprijs stel ik voor: tienduizend miljard.”

Telegraaf-columnist Rob Hoogland over zijn ontmoeting met Neelie Kroes op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht.