De reactie van Marthijn Uittenbogaard op verbieden ‘Martijn’

18-04-2014 22:36

Vrijdag werd de vereniging Martijn verboden verklaard. Niet omdat Martijn tips zou hebben gegeven hoe kinderen te misbruiken, niet omdat er kinderporno op een geheim forum van de site stond. Nee, deze roddels en onwaarheden speelden in het geheel in de civiele zaak geen rol. Martijn zou ‘seksueel misbruik verheerlijken, goedpraten en bagatelliseren’. De website zou ‘aanzetten tot misbruik van kinderen’.
Dit is niet waar. 

Martijn raadde mensen aan zich aan de wet te houden. Dit stond op onze website onder het kopje ‘over Martijn’. De rest van de site bevatte talloze artikelen en citaten, veelal door anderen dan de vereniging zelf geschreven. Citaten uit wetenschappelijke onderzoeken, boekbesprekingen en opiniestukken.

Seksueel misbruik

Nergens werd ontkend dat seksueel misbruik bestaat of dat alle seksuele contacten van kinderen met volwassenen plezierig waren. Wel dat er volwassenen bestaan die er met fijne herinneringen aan terugdenken. Daar zijn voorbeelden van bijvoorbeeld van beroemdheden, maar ook wetenschappelijk onderzoek toont aan dat niet alles als seksueel misbruik wordt ervaren.
Ook vandaag kwam Nu.nl met het artikel ‘OM waakzaam bij oud-leden Martijn‘. Op de vraag of ze oud-leden in de gaten houden, wat de SP graag wil, wordt niet geantwoord omdat dit ‘opsporingsinformatie betreft’.

Politie-observatie

Ik kan u vertellen dat ik al zo’n vier, vijf jaar in de gaten wordt gehouden. Middels mijn mobiele telefoon traceren ze mij. Overal waar ik ga en sta houdt de politie mij in de gaten. Het is onmogelijk om ergens heen te gaan zonder dat de politie me observeert, tenzij ik mijn telefoon thuis laat of als ik enkel de dichtstbijzijnde supermarkt bezoek.

Het OM zegt in het stuk van Nu.nl: “Als ze zich opnieuw verenigen kunnen we ook op basis van het wetboek van strafrecht optreden’.
Wat betekent dit?
Ik heb goede vrienden die lid waren van Martijn. Als ik hen bezoek word ik dan gearresteerd? Vroeger woonde ik samen met iemand die lid was van Martijn. Mag ik hem nog zien? Het is dat ik getrouwd ben met iemand die homo is en die nooit lid was van Martijn, want anders was ik misschien al strafbaar, gewoon door in mijn eigen huis te zijn?

Angsten

Bart Swier, de advocaat die Martijn bijstond zei naar aanleiding van het verbod (ik haal dit van de site van de Volkskrant):

“Ik hoor van mensen die verbonden waren aan vereniging Martijn dat zij bang zijn vervolgd te worden. Als ze bij elkaar komen, ook in informele zin, kan daar één jaar gevangenisstraf op staan.”

Met anderen heb ik afgesproken nergens op te reageren en te wachten tot het stof is neergedwarreld.

Toch kan ik het niet laten mijn angsten met u te delen. ThePostOnline kan dan dit stuk weer naar voren halen mocht ik over een week of zo worden ingesloten omdat ik een van mijn beste vrienden bezoek.

Voor de rest heb ik geen commentaar.

Dit stuk is uiteraard op persoonlijke titel geschreven, anders zou het zo maar een strafbare daad kunnen zijn.