Opinie

Mensen met een mening – woensdageditie

16-04-2014 19:14

“Doodziek van al die collega’s die hier zijn om hun eigen stoereverhalenlijst aan te vullen en zich niet bekommeren om wat er aan de hand is”

NOS-correspondent David Jan Godfroid vanuit Moskou.

 

Als er op het Kasteel 10.000 mensen op de tribune zitten, komen er 9990 vanwege de historie en tien zijn er verdwaald. Het is een traditieclub. Dat is de enige reden dat er nog mensen komen kijken.”

René van der Gijp baalt van het feit dat Sparta op kunstgras gaat spelen. In de Telegraaf.

 

“Hoewel er geen bewijs is dat het aanleggen van gigantische databestanden terroristische aanslagen voorkomt, blijven ze er in Den Haag in geloven. Sterker nog: nu moeten ook onze kentekens worden opgeslagen in een database, want de politie zal eens niet weten waar je een maand geleden reed. En zelfs als de hoogste Europese rechter zegt dat de bewaarplicht van telecomgegevens te ver gaat, wordt dat vriendelijk voor kennisgeving aangenomen en zegt men dat er een maandje of twee over moet worden nagedacht.”

NOS-redacteur Jeroen Wollaars vindt dat de overheid een beetje te veel in zichzelf gelooft.

 

“Maar desalniettemin is het een categorische misvatting dat een herdenking van nazi-slachtoffers kwetsend zou moeten zijn voor het Duitse volk. Integendeel, ook de Duitsers werden bevrijd van het nazi-juk, al hebben sommigen dat niet onmiddellijk als een bevrijding kunnen ervaren. Maar na drie generaties is er definitief een nieuw Duitsland ontstaan, het meest pacifistische land van Europa. Wat let ons dan nog te herdenken volgens de regels van historische zuiverheid?”

Zucht. Het is weer bijna 4 mei. De morele kompassen worden weer geijkt. En dat betekent, uiteraard, discussie over wat er wel en niet mag worden herdacht (in ‘vrijheid’). Historicus A.J.E. Wunderink ziet in elk geval alle heil in ‘historische zuiverheid’.

 

“Door Yvonne Kroonenberg kun je nu niet meer ongegeneerd een teringhekel hebben aan Drenthe en tokkies in de Action. Bedankt joh!”

Schrijfster Yvonne Kroonenberg gaf een interview aan HP/DeTijd en zei dingen die helemaal niet mogen van de morele fatsoensbrigades op twitter. Gelukkig had Twiteraar Peter van Vliet humor. Dat scheelt. Peter van Vliet, wie was dat ook alweer?

 

“Zit ik lekker in de snackbar te eten gaat er ene nare bal gehakt tegenover mij foto’s zitten maken van mij. Die eikel had ze flitst nog aan dus heb hem kennis laten met een hete kaassoufle! Dat doet hij dus nooit meer zonder netjes te vragen.”

Ene Kelly van der Veer zat dus in een snackbar, etc. Via haar Facebook via Glamourama

 

“Er zit al maanden een filmdecor in m’n hardlooproute. Geen idee wat ze er opnemen. Gooische pr0n misschien?”

De dagelijkse tweet van Marianne Zwagerman die én over seks én over haarzelf gaat.

 

“Straks vindt u op mijn plek, en op die van al die andere vk-online-columnisten, de columnisten uit de papieren Volkskrant. Het was zij, of wij. Het is zij geworden. Natuurlijk vind ik dat jammer, maar ach, ik treur er niet om. De digitale wereld is groot, en er zijn meer mooie plekken om te schrijven en van u te horen.”

Volkskrant-columniste Malou van Hintum kondigt haar overstap naar – jawel – ThePostOnline aan.


“Dus @HumbertoTan had welgeteld maar een halfjaar nodig om #penw te slopen?”

Jan Dijkgraaf duidt het einde van Pauw & Witteman.

 

“Een verbod zou de vrijheid van vereniging en van meningsuiting, alsmede de mogelijkheid van meningsvorming ernstig in gevaar brengen.”

Petitie in de Volkskrant van onder meer A.H.J. Dautzenberg, Arnon Grunberg en Meindert Fennema. En Diederik Stapel. En Linda Duits. En Bas Paternotte. Over het nakende verbod op de pedofielenvereniging Martijn.