Opinie

Mensen met een mening – dinsdageditie

15-04-2014 19:31

“Deze zaak is in alles nouveau ruig: een stoere, onafgewerkte plek aan de rafelrand van Zuid die eenvoud en lokaal propageert. Even verderop suist de A10, en voor de deur is een terras waar in de zomer spannende dingen plaatsvinden met barbecues en varkens aan het spit.”


‘Nouveau ruig’ in Amsterdam Zuid blijkt wat men in Rotterdam een ‘oude teringzooi’ zou noemen, maar toch weet Hiske Versprille te melden dat een ‘sharing menu’ op een plank je al €29,50 kost.

 

“Een ander ‘prestigieus instituut’, RUSI te Londen, publiceerde begin deze maand een paper dat gedetailleerd de Russische troepenmacht aan de Oekraïense grens en interventie-scenario’s beschrijft. Zowel RUSI als ik stellen slechts dat Moskou het vermogen tot interventie heeft. Maar ook RUSI zal ongetwijfeld door Voeten net als ik worden bijgezet in de rij van westerse Ruslandkundigen en journalistieke oorlogshitsers tegen het vredelievende Rusland. “
“Vervolgens zegt Voeten dat ik toch moet weten dat er helemaal geen sprake is van Russische militaire opbouw bij Oekraïne, want dat heeft niet alleen hijzelf, maar ook een CNN-journalist geconstateerd. Een simplistische benadering, een promovendus onwaardig.”

Marcel de Haas reageert nogal korzelig op Hans Voeten die eerder stelde dat Rusland helemaal niet zo expansionistisch is als sommigen beweren.

 

“Speels gedrag, waarbij de penis van de stiefvader werd aangeraakt zonder seksuele lading.”

Een moeder en haar ex-vriend worden verdacht van jarenlange ontucht van haar twee dochters, maar volgens hun advocaat valt het allemaal reuze mee.

 

“Met respectievelijk 958, 581 en 1.113 voorkeurstemmen kwamen Bontes, Van Klaveren en Van Vliet bij lange na niet aan de ruim 15.000 stemmen die een kandidaat nodig had om op eigen kracht in de Kamer te kunnen komen. Zo’n aantal zou een rechtvaardiging zijn voor het behoud van hun zetel.”

Het immer laf anonieme Commentaar in NRC Handelsblad over de PVV-spijtoptanten.

 

“Geruststellend zal voor de drie afvalligen zijn dat hun ex-leider ze niet gauw zal betichten van zetelroof. Hij stapte in 2004 zelf uit de VVD-fractie en vormde in zijn eentje de Groep-Wilders, hoewel de ruim 4.763 voorkeurstemmen die hij in 2003 had vergaard, dat evenmin rechtvaardigden. De pot kan de ketel dus niets verwijten.”

Instant-nuance in datzelfde Commentaar.

 

“Je kunt een heerlijk gangenmenu krijgen. Dat hadden wij in Bergen-Belsen nooit, een gangenmenu, er was überhaupt niks te vreten.”

Ted Musaph zaterdag in Nieuwsuur. Ze stoort zich aan de ‘commerciële’ manier waarop het publiek naar het toneelstuk over Anne Frank, Anne, van Jessica Durlacher en Leon de Winter gelokt wordt.

 

“Toen het kabinet ruim een jaar geleden begon met het initiatief om meer focus aan te brengen in wat Europa doet en wat aan de lidstaten kan worden overgelaten, werd dit met scepsis begroet, zowel in Den Haag als in Brussel. Zou allemaal niks van terecht komen. Inmiddels wordt het initiatief breed gedragen in de lidstaten en door de leiders van de Europese instellingen. Vrij Nederland noemt dat vandaag, op basis van een nogal oppervlakkig rekensommetje “Europese bluf van een Hollandse muis”. Mij lijkt het belangrijke winst als Europa zich meer gaat concentreren op zaken die alleen door Europa kunnen worden opgelost en andere zaken vaker aan de lidstaten overlaat.”

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans reageert op Facebook op de publicatie van Vrij Nederland over het lijstje van 54 punten aan bevoegdheden die het kabinet wilde terughalen uit Brussel. Volgens onderzoek van het blad is daar nog maar bar weinig van terecht gekomen: 5 punten zijn binnen, over 20 wordt nog onderhandeld.